Νοικοκυριά και βιομηχανίες δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα στην τροφοδοσία τους με φυσικό αέριο, ενόψει του δύσκολου χειμώνα. Τη διαβεβαίωση αυτή δίνει ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Λεωνίδας Μπακούρας, καθησυχάζοντας τις αβεβαιότητες που γεννούν οι ρωσικοί χειρισμοί με τους αγωγούς, για τον ενεργειακό εφοδιασμό της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τον κ. Μπακούρα, λόγω των προμηθειών υγροποιημένου αλλά και αζέρικου φυσικού αερίου, η Ελλάδα είναι σε πλεονεκτικότερη θέση από την υπόλοιπη Ευρώπη ως προς την ενεργειακή της θωράκιση.

Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα για το ενδεχόμενο ακόμη και να επιβληθεί πλαφόν στην παροχή αερίου, ωστόσο, απασχολεί τους πολίτες.

Ανεξάρτητα από την έκβαση της επάρκειας, αυτό που θεωρείται βέβαιο είναι πως η αυξημένη τιμή του φυσικού αερίου θα συνεχίσει τις υψηλές πτήσεις και τον επερχόμενο χειμώνα.

Παρά τις αβεβαιότητες για την επάρκεια, αλλά και τα τιμολόγια φωτιά που συνεπάγεται πλέον το φυσικό αέριο, τα νοικοκυριά εξακολουθούν να στρέφονται στη χρήση του.

Συνολικά στη Θεσσαλονίκη και τη Θεσσαλία το 65% των κατοικιών χρησιμοποιούν φυσικό αέριο για θέρμανση και το δίκτυο συνεχώς επεκτείνεται.

ertnews.gr