Κυριακή μετά τα Φώτα και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαρίσης.

Στο κήρυγμα του, ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην Προφητεία του Ησαΐα: «Ο λαός ο καθήμενος εν σκότει είδε φως μέγα» και τόνισε πώς το πυκτότερο σκοτάδι είναι λίγο πριν ξημερώσει ο ήλιος το φως του, άρα όταν πιεζόμαστε πνευματικά ή η ιστορική συγκυρία είναι δύσκολη να γνωρίζουμε πώς είναι κοντά η φανέρωση της θείας Δόξας.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού π. Νικολάου Σιμοπούλου, διατελάσαντος υπευθύνου Ιερέως του Νέου Κοιμητηρίου της πόλεως μας και το πενταετές μνημόσυνο του μακαριστού Κωνσταντίνου Αθανασόπουλου, Καθηγητού της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λάρισας και Μέλους της Αδελφότητος Θεολόγων η «ΖΩΗ», ευχηθείς τόσο στους οικείους του μεταστάντος Ιερέως όσο και στα μέλη της αδελφότητος να είναι αναπαυμένες οι ψυχές των προσφιλών αδελφών μας και η μνήμη τους άληστος.

Προ του Δι’ ευχών, ο Ποιμενάρχης μας, απευθυνόμενος στους εκκλησιαζομένους, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Αθανάσιος Μαμάκος, ευχαρίστησε την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την μέριμνα της για την Ενορία του Αγίου Νικολάου και την έγκριση συγκεκριμένων έργων σ’ αυτήν.