Τη μη πρόσκληση της νέας περιφερειακής αρχής στη σημερινή εκδήλωση στη Λάρισα για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας καυτηριάζει σε δήλωσή του ο νέος περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας.

Αναλυτικά:

"Η σημερινή εκδήλωση του απερχόμενου περιφερειάρχη για την παρουσίαση της …ήδη ανακοινωμένης πρώτης αναφοράς της ολλανδικής εταιρείας HVA International για τις πλημμύρες της Θεσσαλίας, είναι προφανές ότι δεν έδωσε καμία διέξοδο στις αγωνίες των πλημμυροπαθών.

Θύμισε περισσότερο μια «παράσταση» για την «απολογία» της απερχόμενης περιφερειακής αρχής, η οποία ωστόσο είχε κριθεί στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου. ​

Η παντελής έλλειψη ουσίας, αποδεικνύεται άλλωστε από το γεγονός ότι δεν προσεκλήθη να πάρει μέρος στη διαδικασία η νέα περιφερειακή αρχή, η οποία θα κληθεί να συνδράμει στην εκτέλεση του σχεδίου για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας.

Αλήθεια, τα κυβερνητικά στελέχη που πήραν μέρος στη σημερινή εκδήλωση, αγνοούν ότι έγιναν εκλογές και ότι υπάρχει αλλαγή στην περιφερειακή αρχή; Αγνοούν ότι ήδη έχει συσταθεί από τη νέα περιφερειακή αρχή ομάδα επιστημόνων η οποία συνεργάζεται ήδη άριστα με την HVA και η οποία επίσης δεν εκλήθη να καταθέσει τις απόψεις της;

Ακόμα κι αν τα κυβερνητικά στελέχη το λησμόνησαν, οι χιλιάδες Θεσσαλοί που επλήγησαν από τις πλημμύρες, είναι βέβαιο πως στηρίζουν τις ελπίδες τους για τη βιώσιμη ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας στη νέα περιφερειακή αρχή.

Και για το λόγο αυτό σύντομα θα κληθούν οι ίδιες ομάδες σε πραγματική εκδήλωση στην οποία θα παρουσιαστούν οι προτάσεις της επιτροπής επιστημόνων και το σχέδιο της νέας περιφερειακής αρχής. Γιατί αυτό που μας περιμένει είναι σχέδιο, επιστημονική τεκμηρίωση και σκληρή δουλειά. Όχι φιέστες…"