Επανήλθε με στοιχεία για την χθεσινή του καταγγελία ότι τα αντιπλημμυρικά έργα στην Θεσσαλία έχουν σταματήσει αμέσως μετά τις εκλογές, ο νέος Περιφερειάρχης, Δημήτρης Κουρέτας.

Όπως κατήγγειλλε, διαβάζοντας στον αέρα του OPEN σχετικά έγγραφα, ο Κώστας Αγοραστός, την Τρίτη (18/10), δύο ημέρες μετά τις εκλογές, έδωσε εντολή στις τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας να σταματήσουν τα έργα στα αναχώματα ενώ με έγγραφό του την ίδια ημέρα είχε ενημερώσει για την απόφασή του να σταματήσουν τα έργα και τους Χρήστο Σταϊκούρα και τον Νίκο Ταχιάο.

«Την Τρίτη με φωνάζουν οι άνθρωποι στα χωριά και μου λένε: Κ. Κουρέτα ελάτε γιατί τα έργα έχουν σταματήσει. Ρώτησα γιατί έχουν σταματήσει, μου είπαν ότι έδωσε εντολή ο κ. Αγοραστός να σταματήσουν… Παίρνω τις τεχνικές υπηρεσίες, λέω “ρε παιδιά είναι αλήθεια;”. “Ναι” μου λένε. Μου είπε η προϊσταμένη ότι οι εταιρείες αρνούνται να δουλέψουν γιατί τους έδωσε εντολή ο κ. Αγοραστός να σταματήσουν»..

Ειδικότερα, όπως κατήγγειλε ο Δημήτρης Κουρέτας, ο Κώστας Αγοραστός με έγγραφό του στις 24 Σεπτεμβρίου προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, καλούσε τους Σταϊκούρα και Ταχιάο, να συναντηθούν για να δουν τι θα γίνει με τα αναχώματα στις περιοχές που πλημμύρισαν.

Στις 14 Οκτωβρίου δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με το οποίο τα έργα, αλλά όχι των αναχωμάτων, τα αναλαμβάνει η κεντρική διοίκηση. Τέσσερις μέρες μετά στις 18 Οκτωβρίου, ο Αγοραστός έστειλε έγγραφο στους Σταϊκούρα, Ταχιάο ότι δεν έχει χρήματα και σταματάει τα έργα.

Σύμφωνα με την καταγγελία του Δ. Κουρέτα, προεκλογικά ο Αγοραστός έδωσε εντολή σε τεχνικές εταιρείες να προχωρήσουν σε έργα στα αναχώματα χωρίς να κάνουν συμβάσεις γιατί τα έργα είχαν επείγοντα χαρακτήρα και θα πληρώνονταν στην πορεία. Στη συνέχεια όμως, αφότου ηττήθηκε στις εκλογές ο απερχόμενος περιφερειάρχης έδωσε εντολή να σταματήσουν τα έργα.

«Ζητάω ένα γραφείο δίπλα στον Αγοραστό για να παρακολουθώ τι γίνεται μέχρι να αναλάβω και επίσημα» τόνισε ο ίδιος.

Σημειώνεται ότι μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις καταγγελίες προέδρων κοινοτήτων της Θεσσαλίας και από την ανάδειξη του θέματος από τον Δημήτρη Κουρέτα, οι εργασίες σε ορισμένες περιοχές άρχισαν και πάλι την Πέμπτη (19/10).

magnesianews.gr