Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Θεσσαλία μετά την κακοκαιρία Ντάνιελ μίλησε στο MEGA ο περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», οι παραγωγοί μήλων στη Ζαγορά Πηλίου έχουν λάβει αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, ενώ οι παραγωγοί της Αγιάς Λάρισας δεν έχουν αποζημιωθεί.

«Συζήτησα και με τους αγρότες και με τον κύριο Τριαντόπουλο. Υπάρχει ζήτημα ως προς την τεκμηρίωση των στοιχείων, τα οποία πήγαν από την περιοχή της Μαγνησίας για να πάρουν αποζημιώσεις. Έχουν δεσμευτεί οι αγρότες από την Αγιά, θα πρέπει να έρθει και να πάει με την ίδια τεκμηρίωση στο υπουργείο», σημείωσε ο κ. Κουρέτας.

Όσον αφορά τη δημιουργία του οργανισμού υδάτων, ανέφερε πως αυτό προκαλεί δύο ζητήματα:

«Πρώτον, η περιφέρεια στερείται των εξειδικευμένων υπαλλήλων που είχε για δεκαετίες και πηγαίνουν στον οργανισμό υδάτων. Η περιφέρεια δεν έχει πλέον υπαλλήλους να ασχολείται με την ύδρευση και δεύτερον, οι υπάλληλοι φεύγουν από ένα καθεστώς που είχαν προσληφθεί και πάνε σε μία εταιρεία Α.Ε. που δεν ξέρουν πως θα είναι τα πράγματα μετά».

Τέλος, αναφέρθηκε και στην απόφαση της οικονομικής επιτροπής της περιφέρειας Θεσσαλίας για την έγκριση υποβολής πρότασης πολιτικής προστασίας για ένταξη του έργου με τίτλο «Κατεπείγουσες επεμβάσεις στο δυστύχημα των Τεμπών την 01/03/2023», προϋπολογισμού 647.862,80 ευρώ με το ΦΠΑ.

«Η οικονομική επιτροπή της περιφέρειας παίρνει διάφορες συμβάσεις που έχουν νόμιμα συναφθεί και εγκρίνει την πληρωμή τους. Η περιφέρεια πήρε ένα ποσό που υπεγράφη από τον κ. Τσακίρη και αφορούσε εργασίες επείγουσες που έγιναν την 1η Μαρτίου. Αυτό το κονδύλι μοιράστηκε σε κάποιες εταιρείες κι αυτό ήρθε στην περιφέρεια για να πληρωθούν οι εταιρείες. Τι έγινε εκείνο το βράδυ, ποιος έδωσε την εντολή (σ.σ.: για το μπάζωμα του σημείου) δεν το γνωρίζω», είπε.

megatv.com