Στα Αμπελάκια μίλησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του συνδυασμού και δηλώνοντας πως "στις 9 του Οκτώβρη βγαίνουμε νικητές με τις αξίες και έχοντας εμπειρία δίνουμε προοπτική στο μέλλον του τόπου μας!". 
Αναλυτικά ο Κώστας Κολλάτος στην ομιλία του είπε τα εξής: 
Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά να βρίσκομαι ανάμεσα σε συνεργάτες και φίλους στην ιστορική έδρα του Δήμου μας στα Αμπελάκια, στην πατρίδα του συνεταιριστικού κινήματος στον τόπο που ανθεί ο εθελοντισμός η συμμετοχή και η συνεργασία.  
Για τους παραπάνω λόγους κρίναμε με τους συνεργάτες μου ότι θα έπρεπε να ξεκινήσουμε την προεκλογική μας προσπάθεια από τα Αμπελάκια.
Εξάλλου για την δημοτική μας παράταξη που έχω την τύχη να ηγούμαι σαν ίσος μεταξύ ίσων αποτελεί κορυφαία αρχή η επιβεβαίωση της συλλογικής προσπάθειας, της συνεργασίας, της συμμετοχικής διαδικασίας.
Στις προθέσεις μας είναι η λειτουργία ενός Δήμου χωρίς αντιπαλότητες, χωρίς περιθωριοποιήσεις, ενός Δήμου κοινωνικά δίκαιου με ευαισθησία στα προβλήματα της καθημερινότητας και με υπηρεσίες υψηλού επιπέδου για τον κάθε δημότη.
Στις σκέψεις μας παραμένει αταλάντευτη η απόφαση μας για υπέρβαση μικροπολιτικών – μικροκομματικών αγκυλώσεων δίνοντας πρωτοβουλία σε όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου μας  να εκφραστούν και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις βιώσιμης ανάπτυξης.  
Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της εκλογικής μάχης.
Μια μάχη σημαντική για το μέλλον του  Δήμου μας και πιστεύουμε νικηφόρα για την παράταξη μας με την υποστήριξη σας. Για να ευοδωθούν οι προσπάθειές μας  πρέπει να υπάρξει αγώνας διαρκής, ενότητα, συσπείρωση, ενιαία αυτοδιοικητική συνείδηση, αγώνας πόρτα – πόρτα και προσωπική επαφή χωρίς καθόλου εφησυχασμό.  
Το τονίζω ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟ
Μιλάμε για την επανεκκίνηση του Δ. Τεμπών 
Είμαστε πεπεισμένοι, ότι κλείνει μια χαμένη τετραετία για όλους μας  με αποκλειστική ευθύνη της απερχόμενης  Δ. Αρχής και τον κ. Μανώλη.
Και θα σας εξηγήσω γιατί απέτυχαν !!!
Διαψεύστηκαν οι προσδοκίες των Δημοτών από την στιγμή που  τόσο ο Δήμαρχος όσο και η Δ Αρχή δεν κατάφεραν  να διαχειριστούν σοβαρά και υπεύθυνα τα  καίρια ζητήματα του τόπου μας.
Είναι  πρωτοφανής η αδυναμία τους να στηρίξουν την τοπική κοινωνία και με την διαρκή  αδράνεια τους που συνεχόμενα επιδεικνύουν στα  προβλήματα, χωρίς να δίνουν την παραμικρή λύση, ακόμη και στα απλά έχει  αποβεί μοιραίο για όλους. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα και θύμα της συμπεριφοράς αυτής   αποτελεί  το τοπικό μας προϊόν,  το Κάστανο στο οποίο θα σταθώ εκτεταμένα στη συνέχεια ...
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΡΑΞΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ  
Τα μεγάλα λόγια άλλωστε και η ανεπάρκεια χαρακτηρίζουν την νυν Δ αρχή στους κόλπους της οποίας κυριαρχεί η έπαρση, η αλαζονεία, και η αυταρχικότητα που διαχέεται με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο από τον ίδιο τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους του κατά πάντων. 
Στο μόνο που είναι αποτελεσματικοί είναι στο βόλεμα ημετέρων.
Κυριαρχούν οι απειλές, οι εκφοβισμοί , οι εκβιασμοί  το γνωρίζεται καλά όλοι σας, το είδαμε εξάλλου και κατά την περίοδο στελέχωσης των ψηφοδελτίων.
Το ψαλίδισμα στη δημοκρατική λειτουργία μιας ευνομούμενης κοινωνίας είναι καθημερινό φαινόμενο. 
Στις  9 Οκτώβρη η κατάσταση αυτή θα είναι παρελθόν γιατι αποτύχατε!!!
ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ ΔΙΟΤΙ ΚΑΘΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΑΣ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΕΡΓΟ.
Πείτε μου κάτι που έγινε επι των ημερών τους...
Το απόλυτο μηδέν. Και τα λίγα έργα που αυτή τη στιγμή υλοποιούνται προγραμματίστηκαν επι των ημερών μας και δεν έχουν το πολιτικό θάρρος να τα αναγνωρίσουν.
Σας λέω με σιγουριά  ότι στην  λήξη της θητείας τους, θα κληροδοτήσουν στην νέα δημοτική αρχή ένα απόλυτο κενό, αντι του στοιχειώδους σχεδιασμού αφού η προετοιμασία νεων  μελετών είναι ανύπαρκτη.
Για αυτό μιλάμε για γενναία επανεκκίνηση για να προλάβουμε να προετοιμαστούμε έτσι ώστε  να συμμετέχουμε   σε ανταγωνιστικά προγράμματα του ΕΣΠΑ και του Ταμείου ΑΝΆΚΑΜΨΗΣ 
ΣΑΣ ΘΕΛΩ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΑΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 


Επιτρέψτε μου να σας παρουσιάσω τις βασικές προγραμματικές μας θέσεις:  
Όπως γνωρίζετε, στο επίκεντρο μας παραμένει ο άνθρωπος και η ποιότητα ζωής του.
ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ Επανασύσταση υπηρεσιών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού με συντονισμένη αποκομιδή απορριμμάτων . Δεν είναι λογικό για παράδειγμα να υπάρχει στο αμαξοστάσιο του Δήμου μας ένα υπερσύγχρονο πλυντήριο κάδων  και να παραμένει ανενεργό . Έχουν να απολυμάνουν και να πλύνουν τους  κάδους  4 χρόνια.
Βαρύτητα στην ανακύκλωση. Στατιστικά ο Δ. ΤΕΜΠΏΝ βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις  σχετικά με την εναπόθεση ποσοτήτων στο ΧΥΤΑ . Απαιτείται νέα προσέγγιση ακολουθώντας δοκιμασμένες πρακτικές που βασίζονται στην ενημέρωση και την συμμετοχή των δημοτών .
Καθαρισμός κοινόχρηστων χώρων και πρασίνου με ιδιαίτερη βαρύτητα στα   ιδιωτικά οικόπεδα  που παραμένουν ακαθάριστα και αποτελούν εστίες μόλυνσης και ανάφλεξης.
Βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας σε όλα τα Δ. Διαμερίσματα 
Υπογειοποίηση αρδευτικών αγωγών.
Στήριξη του πρωτογενούς τομέα με την δημιουργία βασικών υποδομών. 
Ενεργοποίηση του γραφείου αγροτικής ανάπτυξης που θα ασχολείται αποκλειστικά με τις δυναμικές καλλιέργειες  και θα συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τις αρμόδιες Υπηρεσίες με έμφαση στην έρευνα, την αγορά, τις αποζημιώσεις και τα χρηματοδοτικά προγράμματα.
ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ 
ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΜΠΝΕΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ, και να τα κρατήσουμε στα χωριά μας επειδή βλέπουν συχνά  την αναξιοκρατία και την αδικία να κυριαρχεί ,με  αποτέλεσμα να θέλουν να μετακομίσουν και να αδιαφορούν για τα κοινά του τοπου.
Στόχευση μας η δημιουργία άμεσα ενός γραφείου για την απασχόληση όπου σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ και τις επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής να απορροφούνται οι νέοι, και οι άνεργοι ανάλογα με τις δεξιότητες  και να είναι χρήσιμοι και έτοιμοι να καλύψουν τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.
Ένα τμήμα που θα λειτουργεί αξιοκρατικά και υπεύθυνα. 
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΓΙΑ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ 
Το Κεπ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΒΡΊΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ Μακρυχώρι  και παραμένει ανενεργό εδώ και 4 χρόνια επαναλειτουργεί με ξεκάθαρη στόχευση την πρόληψη , την ενίσχυση και βελτίωση παροχής υγείας σε συνεργασία με το ΚΥ Γόννων  και τα πολυδύναμα ιατρεία της περιοχής με αποκλειστικό κίνητρο το όφελος όλων των Δημοτών και  κυρίως των ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 
Η ιστοσελίδα του Δήμου που στην ουσία είναι το προφίλ του Δήμου χρειάζεται άμεση αλλαγή και συνεχη υποστήριξη  στα πλαίσια των νέων δεδομένων και καινοτομιών, με σκοπό την καλύτερη ποιότητα πληροφοριών, και την αμεση  και ακριβή ενημέρωση των Δημοτών αλλά και των πολιτών εκτός Δήμου.
ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΒΕΒΑΙΟΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΣΚΛΗΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ
ΤΩΡΑ ΕΞΕΙΔΕΙΚΕΥΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Τ. ΚΟΙΝΟΤΗΑ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ 

Για την τοπική κοινότητα Αμπελακίων η κύρια οικονομική δραστηριότητα είναι η καστανοκαλλιέργεια . Δυστυχώς όμως οδηγείται σε αφανισμό.
Είναι σίγουρο ότι χωρίς την έμπρακτη οικονομική και επιστημονική βοήθεια προς τους αγρότες καστανοπαραγωγούς  δεν υπάρχει μέλλον 
Αλήθεια τι έκανε  η Δ.Αρχή του κ Μανώλη για αυτό;
Απολύτως τίποτα.
Ακόμη και το υπόμνημα προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων το έστειλε ο νέος συνεταιρισμός  και όχι η Δ.Αρχή ως όφειλε.
Τι ζητούσε στο υπόμνημα του ο Συνεταιρισμός.
Ζητούσε ένα μόνιμο μηχανισμό χρηματοδότησης – επιδότησης ετσι ώστε οι καστανοκαλλιεργητες των Αμπελακίων να μπορούν να επιβιώσουν για το διάστημα που απαιτείται μέχρι να βρεθούν κάποιες λύσεις 
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΒΕΒΑΙΟΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΣΤΑΝΟ, ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ,ΚΑΙ ΤΑ ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ  ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ.
Προτεραιότητα μας η λύση αυτού του προβλήματος με οποιοδήποτε τρόπο για να παραμείνουν οι δημότες και οι νέοι στα χωριά μας. Βασικός εταίρος και αρωγός του Δήμου σε αυτή την προσπάθεια θα είναι ο νέος αγροτικός συνεταιρισμός Αμπελακίων. 

2ος Στόχος μας: Η βελτίωση προσβάσεως στα καστανοπερίβολα και στρατηγικός στόχος μας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλία η ασφαλτόστρωση των βασικών αρτηριών. Ακόμη πρέπει να δρομολογηθούν βασικά έργα υποδομών για την αντιπλημμυρική προστασία όπως:
Καθαρισμός – διευθέτηση της ροής και τσιμεντόστρωση του ρέματος από την βρύση Χαλκιά μέχρι τη βρύση Τσουκαλα.
Καθαρισμός όλων των ρεμάτων που διέρχονται από το χωριό η οριοθετούν τον οικισμό.
Εντάχθηκε επί των ημερών μας το 2019 ένα έργο πνοής για την περιοχή. Αναφέρομαι στην κατασκευή Ταμιευτήρα Πουρναρίου – Αμπελακίων που πρέπει επιτέλους να δημοπρατηθεί και να εξασφαλίσει ποσότητες νερού για τις καλλιέργειες εντός των ορίων των Αμπελακίων ειδικά τώρα που παρατηρείται σταδιακή μείωση της παροχής και της στάθμης των γεωτρήσεων.
Τα Αμπελάκια ως ιστορική κοινότητα του Δ. Τεμπών αποτελουν έναν από τους βασικούς άξονες του εγχειρήματος της ανάδειξης – αξιοποιήσης της Κοιλάδας των Τεμπών.
Στο πλαίσιο αυτό η κατασκευή ολοκληρωμένου κόμβου στον Πυργετό καθώς και η ενδιάμεση στάση του Προαστιακού στην Ιτέα θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην αύξηση της επισκεψιμότητας  στα Αμπελάκια , με δεδομένο ότι ένα μεγάλο μέρος της τουριστικής κίνησης των Αμπελακίων προέρχεται από την Βόρεια Ελλάδα.

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ 
Είναι απαράδεκτη πρακτική για ένα οικισμό που ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες οπου ο πληθυσμός του διπλασιάζεται και δέχεται μεγάλο αριθμό επισκεπτών η αποκομιδή απορριμμάτων να γίνεται μία φορά την εβδομάδα και μάλιστα σε λάθος μέρα χωρίς οι κάδοι του να έχουν  απολυμανθεί  τα τελευταία 4 χρόνια . Είναι τραγικό, και θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.

ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ  Άμεση αλλαγή αυτής της εσφαλμένης πρακτικής και θα βρούμε μια καλύτερη και ευκολότερη μέθοδο αποκομιδής και απολύμανσης.
Την τελευταία τετραετία  το πολιτιστικό έλλειμμα των Αμπελακίων είναι εμφανές.

ΘΕΣΜΟΙ ΠΟΥ ΑΠΑΞΙΩΣΕ Η ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗ Δ ΑΡΧΗ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ 
Επανέρχεται η Μουσική κατασκήνωση με μόνιμο χώρο τέλεσης τα Αμπελάκια.
Οι εκδηλώσεις για τα Μανειάρεια και τη γιορτή κάστανου πρέπει να  αποκτήσουν συγκεκριμένο  χαρακτήρα και  υπόσταση και όχι να οργανώνονται  όπως σήμερα έτσι για να  βγούμε από την υποχρέωση και να πάρουμε την  χρηματοδότηση από το ετήσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου .
Τέλος θα αναζητηθούν όλες εκείνες οι λύσεις και τα χρηματοδοτικά εργαλεία  για να δρομολογηθεί η αποκάλυψη και η αναστύλωση του Ανεμόμυλου ώστε να γίνει ο χωρος επισκέψιμος, καθώς και η επιτάχυνση της διαδικασίας συντήρησης και αναστήλωσης μέρους του συγκροτήματος της Μανιάρειου Σχολής που παραμένει ακόμα στην θέση της . 
ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ  ΓΙ Α ΥΤΟ ΚΑΙ ΣΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΩ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΜΟΥ ΥΨΗΣΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ.
Φίλες και φίλοι,
Χρειαζόμαστε την υποστήριξη σας για την ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ 
Χρειαζόμαστε την ελπίδα, την αισιοδοξία, την ενεργή συμμετοχή σας! 
Αυτός ο τόπος, είναι ο τόπος όλων μας για αυτό ,αφού αφουγκραστήκαμε τα προβλήματα καταρτίσαμε ένα συνδυασμό πολυσυλλεκτικό, ένα συνδυασμό νίκης που εκφράζει την τοπική κοινωνία στο σύνολο της.
Έναν συνδυασμό που τον αποτελούν άνθρωποι που αγαπούν τον τόπο τους και νοιάζονται για το κοινό καλό.

ΗΡΘΕ ΛΟΙΠΟΝ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΩ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΙΣ ΔΕ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ 
 
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΖΙΑΒΛΙΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ)
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ:
1. ΓΚΟΛΑΝΤΑΣ ΠΕΤΡΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
2. ΖΙΑΒΛΙΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του ΗΛΙΑ
3. ΚΡΙΤΣΙΜΑΛΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
4. ΤΟΥΛΙΟΥ ΑΝΝΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
5. ΤΣΕΡΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δήμος Τεμπών (υποψήφιοι πρόεδροι δημοτικής κοινότητας Τεμπών)

1. ΛΑΓΟΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ