«Μήπως η κυβερνητική αλαζονεία του 41%, εμποδίζει τους κυβερνώντες να αντιληφθούν επιτέλους την οργή, την αγανάκτηση και την απόγνωση των Θεσσαλών αγροτών και κτηνοτρόφων, που διεκδικούν το δίκαιο και το αυτονόητο;» διερωτάται σε δήλωσή του, ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρη Αυγενάκη, σχετικά με το «χρονοδιάγραμμα» των αποζημιώσεων και των όσων πρέπει να λάβουν χώρα στην πλημμυροπαθή Θεσσαλία.

Συγκεκριμένα, στη δήλωσή του ο κ. Κόκκαλης σημειώνει τα εξής: «Η προχειρότητα, η επιπολαιότητα και η αναβλητικότητα, με την οποία η Κυβέρνηση της ΝΔ, δια του αρμόδιου Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αυγενάκη, διαχειρίζεται τα προβλήματα των αγροτών της Θεσσαλίας, τέσσερις μήνες από τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, δεν μπορούν να κρυφτούν από τις επικοινωνιακές φιέστες των κυβερνητικών περιοδειών και την έωλη παροχολογία, που επιτείνουν την εξαθλίωση και οδηγούν στον αφανισμό τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.

Άραγε, τι έχει να απαντήσει, ο κατά τα λοιπά λαλίστατος κ. Αυγενάκης, στα ζητήματα που θέτουν, στην πρόσφατη επιστολή τους. οι αγροτικοί συνεταιρισμοί «ΘΕΣΤΟ», «ΘΕΣΓΗ», «ΕΝΙΠΕΑΣ», «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» και «Η ΝΕΑ ΕΝΩΣΗ», προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αναφορικά με τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν το αμέσως προσεχές διάστημα; Μήπως η κυβερνητική αλαζονεία του 41%, εμποδίζει τους κυβερνώντες να αντιληφθούν επιτέλους την οργή, την αγανάκτηση και την απόγνωση των Θεσσαλών αγροτών και κτηνοτρόφων, που διεκδικούν το δίκαιο και το αυτονόητο;

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ως πολιτική δύναμη συνέπειας και ευθύνης, θα σταθεί αρωγός σε όλα τα δίκαια και αυτονόητα αιτήματα των θεσσαλών αγροτών, απαιτώντας από την Κυβέρνηση της ΝΔ σαφείς δεσμεύσεις και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους. Και αυτό γιατί η επόμενη μέρα στη Θεσσαλία, δεν είναι απλά κομβικής σημασίας για την επιβίωση και την προοπτική του πρωτογενή τομέα στην περιοχή, αλλά συνιστά το στοίχημα για την επιβίωση και την προοπτική συνολικά του πρωτογενή τομέα στη χώρα μας» καταλήγει.