Αποστομωτική απάντηση σε όσους σπεκουλάρουν πάνω σε ευαίσθητα εθνικά ζητήματα προσδοκώντας εκλογικό όφελος, έδωσε το πρωί της Κυριακής ο υποψήφιος βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ και στην εκπομπή «Καλημέρα» του δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά.

«Η μειονότητα είναι μουσουλμανική ξεκάθαρα, τελεία και παύλα» είπε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ πως «προσπαθεί με ένα σαρδάμ να κάνει αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ και να δημιουργήσει ένα αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο».

Υπενθύμισε δε, πως «ο πρόεδρος της Τουρκίας κ. Ερντογάν ενώπιον του κ. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου ξεκαθάρισε ότι η μειονότητα είναι μουσουλμανική. Και ρωτάω: Είναι αυτό όπλο για την Ελληνική διπλωματία; Ήταν αυτό υπηρεσία της κυβέρνησης;»

Ενόψει της εκλογικής διαδικασίας της ερχόμενης Κυριακής, ο Λαρισαίος πολιτικός υποστήριξε τέλος ότι «ο μοναδικός που μπορεί να σταθεί απέναντι στον κ. Μητσοτάκη είναι μόνον ο κ. Τσίπρας. Εμείς διεκδικούμε ισχυρή εντολή για την αλλαγή των συσχετισμών, γιατί μόνον εμείς μπορούμε να σταθούμε απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, ώστε στις 26 Ιουνίου να μπορεί η κοινωνία να δει κάτι ότι αλλάζει. Αυτό είναι το ζητούμενο».