Στις εγκαταστάσεις του ιστορικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα» βρέθηκε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βαςσίλης Κόκκαλης μαζί με τον βουλευτή Μαγνησίας κ. Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο.

Οι δύο βουλευτές είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού κ. Ιωάννη Κίτσο, ενώ περιηγήθηκαν στους χώρους που δυστυχώς έγιναν παρανάλωμα του πυρός στην πρόσφατη πυρκαγιά.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Κόκκαλης έκανε την εξής δήλωση: «Η εικόνα είναι αποκαρδιωτική, η καταστροφή ολοκληρωτική για έναν από τους πλέον ιστορικούς συνεταιρισμούς της Θεσσαλίας.

Στις στάχτεςαυτού του συνεταιρισμού, κάηκε και το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη. Οι κυβερνητικές ευθύνες για την πυρκαγιά εντός του στρατοπέδου είναι αυταπόδεικτες. Η προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης της καταστροφής μόνον θυμηδία προκαλεί στους ανθρώπους που είδαν τις περιουσίες τους να γίνονται στάχτη. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να στηρίξει τον συνεταιρισμό καθώς και τους υπόλοιπους πληγέντες κτηνοτρόφους, χωρίς αστερίσκους, πολλά λόγια και ανέξοδες υποσχέσεις. Άμεσα θα φέρουμε ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στη Βουλή το θέμα και θα παρακολουθούμε στενά τις διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών και των αποζημιώσεων.»