Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τη μάστιγα της οπαδικής βίας που κοστίζει ανθρώπινες ζωές στη χώρα μας, άσκησε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις».

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Λαρισαίος πολιτικός, η κυβέρνηση εξαγγέλλει επαναλαμβανόμενα τα ίδια μέτρα, αφήνει άμοιρες των ευθυνών τους τις ΠΑΕ και επιβαρύνει την ελληνική αστυνομία με ένα ακόμη βάρος.

Μεταξύ άλλων ο κ. Κόκκαλης ανέφερε: «Πέρα και έξω από οιαδήποτε κομματική αντιπαράθεση, δε μας τιμά ως χώρα να έχουμε δολοφονίες νέων ανθρώπων εξαιτίας της βίας και της οπαδικής βίας. Δε μας τιμά να ανακοινώνονται τα ίδια μέτρα και να μην εφαρμόζονται. Είναι πραγματικά ντροπή. Δε μας τιμά ως χώρα. Αυτά που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός είναι ακριβώς τα ίδια που είπε και μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Ακριβώς τα ίδια με μία προσθήκη. Η συνάντηση με τον επικεφαλής της UEFA έχει γίνει άλλες δύο φορές. Η συνάντηση με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων ΠΑΕ έχει γίνει πριν από έναν χρόνο. Εντούτοις αυτά που λέγονται δεν εφαρμόζονται. Υπάρχει αθλητικός νόμος που προβλέπει μόνο μία λέσχη. Το ερώτημα είναι γιατί δεν εφαρμόζονται τα ήδη ψηφισμένα νομοθετικά μέτρα. Η προσθήκη που έκανε ο πρωθυπουργό – ο οποίος εμφανίστηκε μετά από δέκα μέρες – είναι ότι έβαλε την ελληνική αστυνομία στην υπηρεσία των ΠΑΕ. Οι ΠΑΕ είναι ανώνυμες εταιρείες. Έτσι απαλλάσσονται και από τα έξοδα φύλαξης αλλά και από οποιαδήποτε ευθύνη στο μέλλον. Ξέρετε τι θα λένε; Πως για οτιδήποτε γίνει στο μέλλον θα είναι πάλι υπεύθυνη η αστυνομία. Το γνωρίζετε ότι αντιδρούν οι αστυνομικοί και με τη φύλαξη των οργανωμένων φιλάθλων;

Έχουν τεθεί οι ΠΑΕ προ των ευθυνών τους σε περίπτωση επεισοδίων; Υπάρχουν ποινές αποκλεισμού; Δεν ακούσαμε κάτι τέτοιο» κατέληξ.