Στην ανάγκη συνεργειών με τη δημιουργία ενός διασυλλογικού φορέα για την ανάδειξη του ξακουστού χαλβά Φαρσάλων, αναφέρθηκε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης στα εγκαίνια της 16ης Γιορτής Χαλβά στα Φάρσαλα.

«Ο Χαλβάς Φαρσάλων αποτελεί ένα σημαντικό διατροφικό πλεονέκτημα για την περιοχή των Φαρσάλων εδώ και αιώνες. Ωστόσο, οι αποσπασματικές προσπάθειες για την περαιτέρω ανάδειξη του προϊόντος νομίζω πως το αδικούν. Γι’ αυτό προτείνω την σύσταση ενός διασυλλογικού φορέα, μακριά και πέρα από τυχόν σκοπιμότητες. Με τη συμμετοχή του Δήμου, της Περιφέρειας, του Επιμελητηρίου, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και όποιων ακόμη μπορούν να συνδράμουν ώστε ο χαλβάς Φαρσάλων να κατακτήσει τη θέση που του ανήκει στην εγχώρια και υπό προϋποθέσεις και στη διεθνή αγορά».

Ο κ. Κόκκαλης αναφέρθηκε παράλληλα και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επαρχία Φαρσάλων προτάσσοντας για μία ακόμη φορά την παλαιότητα του δρόμου προς τη Λάρισα, με την ανάγκη εξεύρεσης χρηματοδότησης για νέο οδικό άξονα να είναι αδήριτη. Επιπρόσθετα αναφέρθηκε και στον πρωτογενή τομέα, προσθέτοντας πως είναι ένα πολύ «κακό φεγγάρι» για τους Φαρσαλινούς αγρότες και λόγω ενεργειακού κόστους και κόστους παραγωγής, αλλά και λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που τείνουν να γίνουν ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Στο πλαίσιο αυτό, προανήγγειλε νέες θεσμικές πρωτοβουλίες από πλευράς του στη βουλή και σε κάθε αρμόδιο φορέα της πολιτείας».