Τον εμπαιγμό για χιλιάδες συνταξιούχους που συνεχίζουν να επιβαρύνονται με την Εισφορά Αλληλεγγύης, επισημαίνει ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης με αναφορά του προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Δόμνα Μιχαηλίδου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου σύμφωνα με το οποίο η εφαρμογή της Εισφοράς Αλληλεγγύης παραμένει για 850.000 συνταξιούχους, «παρά το γεγονός ότι ο αρμόδιος υφυπουργός Εργασίας, Πάνος Τσακλόγλου έχει παραδεχτεί δημόσια, από το βήμα της Βουλής ότι «υπάρχουν προβληματικά σημεία στη δομή της ΕΑΣ, τα οποία χρίζουν βελτίωσης»

Αναφέρεται ότι «οι όποιες παρεμβάσεις δρομολογούνται δεν περιορίζουν δραστικά την επιβάρυνση προς τους συνταξιούχους» και διευκρινίζεται ότι «Η κυβέρνηση εξετάζει την αναμόρφωση της εισφοράς και όχι την πλήρη κατάργησή της.»

Ζητείται η πλήρης κατάργηση της, καθώς αποτελεί αίτημα των συνταξιούχων και έχει εκφραστεί επίσημα από το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ).