«Η ακρίβεια πλήττει πάντα τα χαμηλότερα στρώματα, εσάς τους εργαζόμενους και γι’ αυτό μόνον με την αύξηση του δικού σας εισοδήματος μπορεί να έρθει η ευημερία» τόνισε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης μιλώντας σε εργαζόμενους σε εργοστάσια στη Βιομηχανική Περιοχή της Λάρισας.

Όπως εξήγησε χαρακτηριστικά ο κ. Κόκκαλης, «ο βασικότερος στόχος είναι η ενίσχυση του οικογενειακού εισοδήματος ξεκινώντας από την αύξηση του βασικού μισθού στα 880 ευρώ. Παράλληλα με την με επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την ανασυγκρότηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, αλλά και την κατάργηση των αντεργατικών νόμων Βρούτση-Χατζηδάκη.

Το κράτος αν θέλει πραγματικά να βρεθεί δίπλα σε εσάς που μοχθείτε και βλέπετε το μισθό σας να τελειώνει στο πρώτο δεκαπενθήμερο, οφείλει να λάβει γενικότερα δραστικά μέτρα όπως η αύξηση του επιδόματος ενοικίου με περισσότερους δικαιούχους, η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και σε μία σειρά βασικών αγαθών.

Γιατί fuel και market pass αποτελούν ημίμετρα.

Παράλληλα χρειάζονται παρεμβάσεις από το κράτος όπως στο ρεύμα, στα τρόφιμα, στα βασικά είδη ανάγκης, αν θέλουμε να μιλάμε για κοινωνική πολιτική. Ο ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. έχει ένα εμπεριστατωμένο πρόγραμμα με ξεκάθαρη κοινωνική πυξίδα και γι’ αυτό ζητάμε καθαρή εντολή στις 21 Μαΐου για πολιτική αλλαγή» κατέληξε.