Σε ένα νέο μείγμα πολιτικής με ουσιαστικά μέτρα στήριξης της κοινωνίας και αναχαίτισης της λαίλαπας ακρίβειας που πλήττει κυρίως τους ασθενέστερους, αναφέρθηκε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κι εκ νέου υποψήφιος κ. Βασίλης Κόκκαλης, κατά τις επαφές που είχε στην Ανάβρα και τη Μελιβοία του Δήμου Αγιάς.

Όπως εξήγησε ο κ. Κόκκαλης, στις επικείμενες εκλογές της 21ης Μαΐου, συγκρούονται δύο διαφορετικές πολιτικές και δύο διαφορετικές απόψεις: Η μία, αυτή της Νέας Δημοκρατίας, υποστηρίζει ότι το νερό, το ρεύμα, η υγεία και η παιδεία είναι εμπορεύματα και πρέπει ως εμπορεύματα να διακινούνται, να πουλιούνται αναλόγως. Η άλλη άποψή, η δική μας,λέει ότι αυτά τα αγαθά πρέπει να είναι δημόσια.Η επιλογή είναι δική σας αν θα συνεχίσουμε αυτή την «κανονικότητα» της ακρίβειας ή την «κανονικότητα» του δεν πάει άλλο.

Στην ερώτηση που θα βρείτε τα λεφτά να το κάνετε; Μήπως είναι λαϊκισμός αυτά που λέτε; Η απάντηση είναι ότι τα έσοδα του προϋπολογισμού ήταν έξι φορές παραπάνω λόγω των αυξημένων συντελεστών στον ΦΠΑ. Εμείς λέμεάλλο μείγμα πολιτικής και αναδιανομή των υπερκερδών, ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα και αυτά να δοθούν για τη μείωση του φόρου στα καύσιμα ή σε άλλου είδους δαπάνες. Άρα είναι θέμα πολιτικού προσανατολισμόυ».

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Κόκκαλης στον πρωτογενή τομέα, σημειώνοντας πως «εάν συνεχίσει αυτή την κατάσταση δε θα υπάρχει αγροτιά. Δεν υπάρχει αγροτικό ρεύμα, υπάρχει μόνο ρεύμα. Θυμίζω η φράση αγροτικό ρεύμα έφυγε από τη ζωή σας το 2020. Σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος των αγροεφοδίων, καθιστά μία συνθήκη εξαιρετικά δύσκολη για τους αγρότες. Την ίδια ώρα βρίσκεστε αντιμέτωποιμε το υψηλό κόστος των αγροεφοδίων και τις πολύ μικρές αποζημιώσεις. Καταλαβαίνει κανείς ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν υπάρχει μέλλον στην ύπαιθρο.

Το κάστανο που έχετε στην περιοχή σας, μία μεγάλη δυναμική καλλιέργεια που απαιτεί στήριξη για να είναι βιώσιμη, απειλείται από πολλούς κινδύνους όπως το έλκος, αλλά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων παραμένει άπραγος θεατής.

Εμείς λέμε ότι η στήριξη στον πρωτογενή τομέα μπορεί να έρθει με ουσιαστική μείωση του κόστους παραγωγής. Πρόθεση για κάτι τέτοιο από αυτή την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν υπάρχει και αυτό έχει γίνει σαφές τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Από την άλλη, εμείς λέμε ότι πρέπει άμεσα να θεσπιστεί και αφορολόγητο πετρέλαιο και αγροτικό ρεύμα και ενίσχυση ουσιαστική των συνεργατικών σχημάτων, με φορολογικά κίνητρα» κατέληξε.