«Ο τοκετός της «επανίδρυσης» του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι επώδυνος αλλά θα ανοίξει ένα νέο κύκλο προοπτικής για την κοινωνική πλειοψηφία» τονίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αφορμή την παραίτηση από την προεδρία του κόμματος του κ. Αλέξη Τσίπρα.

Αναλυτικότερα στη δήλωσή του ο κ. Κόκκαλης αναφέρει: «Το εκλογικό αποτέλεσμα έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικό Συμμαχία. Ένα μήνυμα που επιτάσσει την άμεση αλλαγή ρότας για να μην πέσουμε στα βράχια. Αυτό το μήνυμα έγινε απολύτως αντιληπτό από τον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα που με αποφασιστικότητα έπραξε αυτό που ο ίδιος πιστεύει ότι θα ήταν το ευεργετικότερο για τον χώρο, ώστε να ανοίξει ένας νέος κύκλος προοπτικής και αισιοδοξίας.

Ο τοκετός της «επανίδρυσης» του ΣΥΡΙΖΑ, όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Τσίπρας είναι βέβαιο ότι θα είναι επώδυνος, όπως και κάθε διαδικασία που επιφέρει ριζικές αλλαγές στη ζωή.

Είμαι πεπεισμένος όμως, πως ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα βγει ισχυρότερος από αυτή την επιβεβλημένη επανίδρυση, ως ένα σύγχρονο και ανοιχτό κόμμα εξουσίας, με διαυγή πολιτική πρόταση και συνετό πολιτικό λόγο που θα κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη της κοινωνικής πλειοψηφίας».