«Σε μία ακόμη κίνηση πανικού με μοναδικό στόχο να αλλάξει η ατζέντα της επικαιρότητας που έχει φέρει την κυβέρνηση προ των τεράστιών της ευθυνών σε σειρά ζητημάτων με προεξάρχον φυσικά το έγκλημα των Τεμπών, ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης πραγματοποίησε χθες μία επίσκεψη «ξεπέτα» στη Λάρισα, για να σερβίρει το γνωστό… ξαναζεσταμένο φαγητό στους ιθαγενείς». Τα παραπάνω τονίζει σε δήλωσή του, ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αφορμή τη χθεσινή επίσκεψη στη Λάρισα, του Υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Κόκκαλης προσθέτει επίσης πως «Ο υπουργός επισκέφθηκε τα νοσοκομεία της πόλης, δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη λειτουργία τους, μοίρασε αφειδώς κολακευτικά σχόλια στους διορισμένους από τη Νέα Δημοκρατία διοικητές και έσπευσε να εξαγγείλει για πολλοστή φορά τα ίδια έργα!

Χωρίς κανένα ίχνος ντροπής ή σεβασμού απέναντι στην κοινωνία της Λάρισας και της Θεσσαλίας, ο κ. Γεωργιάδης «εξήγγειλε» ξανά την ένταξη της συνδετήριας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, ένα έργο που ο τέως Περιφερειάρχης Θεσσαλίας πρέπει να έχει ανακοινώσει πάνω από… δέκα φορές, σε διάφορες φάσεις του!

Ως νεοφιλελευθερότερος των νεοφιλελευθέρων, ο κ. Γεωργιάδης «καμάρωσε» για τα απογευματινά ιατρεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο επιχειρώντας για μία ακόμη φορά να δικαιολογήσει την πλήρη ιδιωτικοποίηση του δημόσιου αγαθού της Υγείας.

Και την ίδια ώρα που υποβαθμίζεται και εμπορευματοποιείται η Δημόσια Υγεία, αυξάνονται οι ελλείψεις φαρμάκων στα φαρμακεία καθώς «τα φάρμακα δεν επαρκούν, είναι λιγότερα από αυτά που χρειάζεται ο κόσμος, ενώ παράλληλα απολύονται πολύτιμοι εργαζόμενοι συμβασιούχοι, για να έρθουν οι ημέτεροι εργολάβοι και να πατήσουν μόνιμα το πόδι τους στα νοσοκομεία.

Όλες αυτές οι πράξεις αποτελούν αδιάσειστα στοιχεία πως η κυβέρνηση της Ν.Δ υιοθετώντας την πολιτική της συνεχούς υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης, επιταχύνει το στόχο της για την αποδυνάμωση και απαξίωση του αγαθού της δημόσιας υγείας και μεθοδεύει συστηματικά την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.

Αρνείται να αποδεχθεί την πραγματικότητα που απαιτεί προσλήψεις και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για ποιοτική και δωρεάν υγεία για όλους, και στερεί από τους υγειονομικούς του ΕΣΥ την παροχή μισθών ανάλογων με την προσφορά τους αλλά και τη μισθολογική τους εξίσωση με συναδέλφους άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.

Το Υπουργείο Υγείας επενδύει αποκλειστικά και μόνο σε δράσεις που στοχεύουν στη δημιουργία ενός συστήματος υγείας με κοινωνικές, γεωγραφικές και οικονομικές ανισότητες. Παραβλέποντας και αγνοώντας παντελώς το αδιαπραγμάτευτο για όλους δικαίωμα στην ποιοτική και καινοτόμο δημόσια, δωρεάν υγεία» καταλήγει ο κ. Κόκκαλης.