Την αποκατάσταση της ιεραρχικής και εξελικτικής ομαλότητας των δημοσίων υπαλλήλων κατηγορίας Τ.Ε., ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη.

Ο κ. Κόκκαλης που συναντήθηκε με την πρόεδρο του Συλλόγου Μηχανικών Τ.Ε. Δημοσίου κ. Ειρήνη Μπεκιάρη, τον αντιπρόεδρο κ. Ηλία Τσανακτσή, τη γραμματέα κ. Ελένη Κούρου και τον ταμία κ. Γιάννη Κατσιαούνη, κατέθεσε ως αναφορά προς τον υπουργό Εσωτερικών την υπ.αρ. 7/6-6-2022 επιστολή του συλλόγου Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΣΥ.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ) σύμφωνα με την οποία απαιτείται η αποκατάσταση της ιεραρχικής και εξελικτικής ομαλότητας των Δημοσίων Υπαλλήλων κατηγορίας Τ.Ε καθώς και η άρση των αδικιών έναντι των Δημοσίων Υπαλλήλων κατηγορίας Π.Ε.

Επισημαίνεται ο αποκλεισμός των Δημοσίων Υπαλλήλων Τ.Ε. από τη διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής προϊσταμένων επειδή στους Οργανισμούς των Υπηρεσιών προβλέπεται ως επί το πλείστο ο όρος «Π.Ε. και εν έλλειψη Τ.Ε.» καθώς και ο πιθανός κίνδυνος απώλειας των θέσεων ευθύνης που ήδη κατέχουν.

Τίθεται το θέμα της μείωσης της αναλογίας προσλήψεων των υπαλλήλων Τ.Ε έναντι των υπαλλήλων Π.Ε. στο Δημόσιο, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο απαξίωσης της διεκδίκησης των αποφοίτων Τ.Ε. για την επαγγελματική τους αποκατάσταση.