«Φτωχοποίηση και επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα για τους αστυνομικούς. Η Κυβέρνηση μειώνει δραματικά την αποζημίωση για τις διανυκτερεύσεις της υποχρεωτικής τους μετακίνησης». Τα παραπάνω τονίζει ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Συγκεκριμένα ο κ. Κόκκαλης ο οποίος συναντήθηκε με συνδικαλιστές ενστόλους, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους στην Αθήνα, κατέθεσε ως αναφορά δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου στα οποία φιλοξενούνται οι δηλώσεις του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) κ. Γρηγόρη Γερακαράκου και η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, όπου καταγγέλλονται η φτωχοποίηση του κλάδου από την Κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «Η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, νύχτα της Μεγάλης Δευτέρας, αποτελεί ύβρη για το λειτούργημα του αστυνομικού και επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα… Έρχονται να περικόψουν τη δαπάνη για τη στέγαση, αδιαφορώντας αν τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά από δικό μας αγώνα, είχε ψηφιστεί το άρθρο 37 του Νόμου 5079/2023, βάζοντας τέλος στην απαράδεκτη διαμονή σε φτηνά ξενοδοχεία.»

Αναφέρεται από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) κ. Γρηγόρη Γερακαράκο ότι «Από 100 ευρώ τα περικόπτει και τα κάνει 30 την ημέρα για τη δαπάνη της στέγασης» και επισημαίνεται το γεγονός της αδυναμίας εύρεσης ξενοδοχείου αξιοπρεπούς διαβίωσης στην Αττική με 30 ευρώ.

Η ομοσπονδία, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της, «κάλεσε τους αρμοδίους να μην αποτολμήσουν να διαπράξουν ένα έγκλημα εις βάρος της αξιοπρέπειας των συναδέλφων μας, αλλά και της εσωτερικής έννομης τάξης του σώματος.»