Να εκδώσουν άμεσα ανακοίνωση γνωστοποιώντας στους πολίτες την ζημία επί της Εθνικής οδού, καθώς και τον χρόνο και τις ενέργειες αποκατάστασης της ασφαλούς διέλευσης, ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης από τους συναρμόδιους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Μεταφορών κ.κ. Γιάννη Οικονόμου και Χρήστο Σταϊκούρα αντίστοιχα.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κόκκαλη: «από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Υπουργό Μεταφορών, να εκδώσουν, κατόπιν ενημέρωσης από την υπεύθυνη εταιρία, ανακοίνωση, γνωστοποιώντας στους πολίτες την ζημία επί της Εθνικής οδού, καθώς και τον χρόνο και τις ενέργειες αποκατάστασης της ασφαλούς διέλευσης.

Η Θεομηνία έχει προκαλέσει καταστροφή μεγάλου τμήματος του οδικού δικτύου, δρόμοι που συνδέουν χωριά κι αποτελούν την μοναδική δίοδο έχουν σπάσει κυριολεκτικά και αιωρούνται πάνω από τα αγροτεμάχια, με συνέπεια να υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας σε οδικά δίκτυα.

Συγχρόνως έχει εκδοθεί από την Διεύθυνση Τροχαίας Λάρισας, εντολή διακοπής της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων επί του Αυτοκινητόδρομου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη, με δεκάδες ανθρώπους να έχουν αποκλειστεί στην Βόρεια Ελλάδα και άλλους να αδυνατούν να μεταβούν σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδος.

Όμως, ενώ οι δρόμοι στο επαρχιακό και αγροτικό δίκτυο έχουν εμφανείς ζημίες, δεν έχει γνωστοποιηθεί από την υπεύθυνη εταιρία διαχείρισης της Εθνικής Οδού, σε ποια σημεία διαπιστώθηκε επικινδυνότητα και πώς και πότε επίκειται να αποκαταστήσει την ασφαλή διέλευση των οδηγών του αυτοκινητόδρομου.

ΖΗΤΩ άμεσα από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Υπουργό Μεταφορών, να εκδώσουν, κατόπιν ενημέρωσης από την υπεύθυνη εταιρία, ανακοίνωση, γνωστοποιώντας στους πολίτες την ζημία επί της Εθνικής οδού, καθώς και τον χρόνο και τις ενέργειες αποκατάστασης της ασφαλούς διέλευσης.»