Για εμπαιγμό και απαξίωση των απολυμένων συμβασιούχων που εργάζονταν στην καθαριότητα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, κάνει λόγο ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τους υπουργούς Υγείας κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Εργασίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου στο οποίο φιλοξενείται ανακοίνωση του Σωματείου Καθαριστών – Καθαριστριών Ν. Λάρισας σχετικά με τους 15 εργαζόμενους ΣΟΧ που απολύθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η πολιτική παράδοσης της υπηρεσίας καθαριότητας σε εργολαβικές εταιρίες οδηγεί στις απάνθρωπες και απαράδεκτες απολύσεις οδηγώντας 15 εργαζόμενους αυτήν την στιγμή στην ανεργία.

Εργαζόμενοι που δούλευαν 3,5 χρόνια ζώντας μέσα στην αγωνία για την ανανέωση της σύμβασης τους. Εργαζόμενοι που την περίοδο της πανδημίας ρισκάροντας την υγεία τους εργάστηκαν δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους με την εντατικοποίηση να χτυπάει κόκκινο.  Εργαζόμενοι που κάλυπταν ανάγκες και τεράστια κενά στην καθαριότητα.»

Αναφέρεται ότι «στην παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων προς τις διοικήσεις του ΓΝΛ και της 5ης ΥΠΕ προκειμένου να εκφράσουν την αγανάκτηση τους για τις απολύσεις τους και οι απαντήσεις τους είχαν ως εξής: ο μεν διοικητής της 5ης ΥΠΕ έλεγε ότι θα μπορούσε να βρεθεί τρόπος μέχρι την λήξη της σύμβασης τους και ο δε διοικητής του ΓΝΛ δεν το δεχόταν, όπως ενημέρωσε δεν προβλέπονται οργανικές θέσεις στον τομέα της καθαριότητας επομένως περνά στα χέρια εργολάβων» καθώς και ότι «αποδεικνύεται ο εμπαιγμός των εργαζομένων από τους υπεύθυνους ρίχνοντας το μπαλάκι ο ένας στον άλλον χωρίς να δίνουν ουσιαστική λύση και απάντηση.»