Στο νέο τραγικό περιστατικό οπαδικής βίας που συγκλονίζει τη χώρα μας και που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, αναφέρθηκε το πρωί του Σαββάτου στο OPEN, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Ο κ. Κόκκαλης υποστήριξε μεταξύ άλλων πως όταν και τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη παραδέχονται τις πολιτικές ευθύνες, η παραίτηση του αρμόδιου υπουργού θα φάνταζε με μία πράξη ενσυναίσθησης της σοβαρής κατάστασης που υπάρχει στην κοινωνία και στο ποδόσφαιρο.

Είπε αναλυτικότερα: «Να θυμίσω, πριν από ενάμιση χρόνο και ο κύριος Μητσοτάκης και ο κύριος Αυγενάκης στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, είχα πει ότι θα ληφθούν όλα τα αναγκαία εκείνα μέτρα, ώστε ο Άλκης να είναι το τελευταίο θύμα. Δυστυχώς δεν ήταν το τελευταίο. Έχουμε να κάνουμε με μία υποτίθεται υπεύθυνη κυβέρνηση. Πόσα θύματα πρέπει να υπάρξουν ώστε να ληφθούν όλα αυτά τα αναγκαία μέτρα; Σε ότι αφορά την πολιτική ευθύνη… Εάν αύριο η Ελληνική Αστυνομία έχει μία επιτυχία, που θα έχει γιατί οι άνδρες και οι γυναίκες της ΕΛΑΣ έχουν πολλές επιτυχίες – δε θέλουμε να απαξιώσουμε το έργο τους – ποιος θα την οικειοποιηθεί; Ο κ. Οικονόμου και η κυβέρνηση. Άρα από τη στιγμή ουσιαστικά η κυβέρνηση, οι κυβερνητικοί βουλευτές παραδέχονται ότι αυτό χρεώνεται στην κυβέρνηση, μία παραίτηση ενός υπουργού θα ήταν τουλάχιστο μία πράξη ενσυναίσθησης της σοβαρής κατάστασης που υπάρχει στην κοινωνία και στο ποδόσφαιρο. Αυτό επιτρέψτε μου, δεν είναι ανέξοδη αντιπολίτευση, είναι η ίδια η πραγματικότητα. Η προηγούμενη κυβέρνηση είναι η ίδια που είναι και τώρα. Άρα δεν έχει γίνει τίποτε, μα τίποτε στην αντιμετώπιση της οπαδικής βίας».