«Ας γίνει λοιπόν το Ελληνικό «Όχι» ένα παγκόσμιο μήνυμα άρνησης απέναντι σε κάθε επίδοξο κατακτητή, σε κάθε επιβουλή κατά της ίδιας της ανθρωπότητας» τονίζει στο μήνυμά του επ’ αφορμή της σημερινής Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Αναλυτικά ο κ. Κόκκαλης αναφέρει: «Η γαλανόλευκη κυματίζει σήμερα με υπερηφάνεια απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας μας, για την ιστορική επέτειο του «Όχι», μία λαμπρή σελίδα στην ιστορία της Ελλάδας και της ανθρωπότητας, απέναντι στο «τέρας» του ναζισμού και του φασισμού.

Αν και η παραδοχή πως η ιστορία μας οφείλει να αποτελεί το πρώτιστο δίδαγμά μας για το παρόν και το μέλλον, δυστυχώς οι μέρες που διάγουμε ως ανθρωπότητα καταδεικνύουν ξεκάθαρα ένα αιματηρό τέλμα.

Τα τύμπανα του πολέμου ηχούν απ’ άκρη σ’ άκρη του πλανήτη, από την Ουκρανία μέχρι τη Λωρίδα της Γάζας και από την Άπω Ανατολή, έως την πολύπαθη Αφρικανική ήπειρο. Παράταιρο, κι όμως η πανθομολογούμενη ανάγκη για παγκόσμια ειρήνη, ευημερία, σεβασμό στα κυριαρχικά δικαιώματα και στην ανθρώπινη ζωή, αποτελούν κι εν έτει 2023 ζητούμενα. Και καταδεικνύουν πως ο μεγαλύτερος εχθρός της ανθρωπότητας δεν είναι άλλος παρά ο ίδιος ο άνθρωπος.

Αποτίοντας φόρο τιμής στους προγόνους μας που το ένδοξο ’40 θυσίασαν τις ζωές τους γι’ αυτά τα υπέρτατα ιδανικά, οφείλουμε να προβληματιστούμε από τα όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Ας γίνει λοιπόν το Ελληνικό «Όχι» ένα παγκόσμιο μήνυμα άρνησης απέναντι σε κάθε επίδοξο κατακτητή, σε κάθε επιβουλή κατά της ίδιας της ανθρωπότητας.

Χρόνια πολλά Ελληνίδες κι Έλληνες!»