Σε δήλωσή του ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης αναφέρει:

"Η αδιαφορία και αναλγησία της Κυβέρνησης έχει καθιερώσει πλέον ως κανονικότητα στους αναπληρωτές/τριες εκπαιδευτικούς την ανασφάλεια της ανεργίας και του αποκλεισμού τους από τους πίνακες προσλήψεων.

Η ασάφεια του συστήματος έχει δημιουργήσει σωρεία λαθών στους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ με τραγική συνέπεια την διακύβευση της επαγγελματικής κατάστασης των εκπαιδευτικών εξ αιτίας λαθών για τα οποία δεν είναι υπαίτιοι οι ίδιοι.

Επιπλέον, η κατάσταση επιδεινώνεται δραματικά καθώς η εξέταση των κατατεθειμένων ενστάσεων από τους ενδιαφερομένους θα εξεταστεί στους επόμενους μήνες ενώ θα έχει ήδη προηγηθεί ο μακροχρόνιος αποκλεισμός τους από την εργασία!

Οι εκπαιδευτικοί, χωρίς την παραμικρή δική τους ευθύνη, βρίσκονται στο έλεος των λαθών του συστήματος, αντιμέτωποι με την αναλγησία της Κυβέρνησης που τους αποκλείει από το δικαίωμα στην εργασία.

Η Κυβέρνηση, ως συνήθως, αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων και το ελάχιστο που οφείλει να κάνει για την αποκατάσταση της αδικίας, είναι η άμεση διόρθωση των λαθών στους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ πριν τις φετινές προσλήψεις αναπληρωτών/τριών."