Σε κοινή δήλωση των συμβούλων της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» αναφέρονται τα εξής:

"Η «Συμπαράταξη Λαρισαίων» είναι ένα ξεχωριστό, ενωτικό αυτοδιοικητικό εγχείρημα που ήρθε για να υπηρετήσει την πόλη και τους πολίτες να διαμορφώσει νέες συνθήκες στη Λάρισα. Μοναδικός μας γνώμονας είναι η αγάπη για την πόλη και την Αυτοδιοίκηση, οι αρχές μας και οι αξίες μας, η ανιδιοτέλεια και η προσφορά.

Με τη στήριξη των πολιτών, όλοι μαζί και με επικεφαλής τον δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη υλοποιήσαμε και υλοποιούμε ένα σημαντικό έργο που αλλάζει την πόλη, ανεβάζει το επίπεδο της Λάρισας και το βιωτικό επίπεδο των κατοίκων της. Ως δημοτικοί σύμβουλοι της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» δηλώνουμε περήφανοι για το έργο μας και τον συλλογικό τρόπο δουλειάς μας.

Το τελευταίο διάστημα, με την έναρξη της διαδικασίας συγκρότησης των ψηφοδελτίων για τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, η Συμπαράταξη Λαρισαίων διευρύνεται ακόμα περισσότερο με υποψηφίους απ’ όλους τους κοινωνικούς χώρους, με καταξιωμένα πρόσωπα στην κοινωνία, που αναγνωρίζουν τη δουλειά μας και είναι έτοιμοι να προσφέρουν στην πόλη μας.

Στο περιβάλλον αυτό κάποιοι – με έκπληξη βλέπουμε να επιλέγουν να ακολουθήσουν έναν άλλο δρόμο. Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να φαίνεται ότι συμμετέχουν σε μια άτυπη «συμμαχία τοξικότητας», αναζητώντας καταφύγιο εκεί που η τοξικότητα και ο διχασμός έγιναν σημαία.

Ο καθένας μας σε προσωπικό επίπεδο, κρίνεται από τη στάση του, τη συμπεριφορά και τις αποφάσεις του.

Έτσι κι αλλιώς σε ένα μήνα έχουμε δημοτικές εκλογές. Και όλοι θα κριθούμε, και εμείς πρώτοι για το έργο μας. Οι πολίτες γνωρίζουν και κρίνουν…"