Ανθρώπους σε απόγνωση, βούρκους, βρώμα, εικόνες καταστροφής σαν να συνέβησαν πριν λίγες μέρες οι πλημμύρες που έπληξαν τη Θεσσαλία, συνάντησε το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ που περιόδευσε σήμερα στον Νομό Λάρισας.

Όπως επισήμανε η Ευαγγελία Λιακούλη “στην Καρυά Ελασσόνας δεν έχουν κανένα κίνητρο να μείνουν οι άνθρωποι εκεί, οι περισσότεροι μας εξομολογήθηκαν ότι είναι έτοιμοι να φύγουν και να κατηφορίσουν στα αστικά κέντρα, δεν μπορούν να πληρώσουν τις ζωοτροφές. Συναντήσαμε ανθρώπους σε απόγνωση, έτοιμους να εγκαταλείψουν τα ορεινά χωριά. Ίδια ικόνα καταστροφής και σε Τύρναβο και Αμπελώνα. Οι κτηνοτρόφοι είναι χρεωμένοι για ζωοτροφές, δεν έχουν λάβει τα πρώτα 4000 ευρώ, τα παιδιά δεν μπορούν να παρακολουθήσουν εξωσχολικές δραστηριότητες“.

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ επισκέφτηκαν τα κέντρα υγείας του νομού, τα νοσοκομεία της Λάρισας ,την Αβερώφειο γεωργική σχολή, τις εργατικές κατοικίες Γιάννουλης, το κέντρο κοινωνικής πρόνοιας Αριστεύς, το πλημμυρισμένο σχολείο της Φαλάνης, μίλησαν με σεισμόπληκτους στο Δαμάσι , είδαν τις πληγείσες καλλιέργειες και τους πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφους σε Τύρναβο και Αμπελώνα.

Η κα Λιακούλη μετέφερε την εικόνα της δυσωδίας που επικρατεί σε στάσιμα βρώμικα νερά, με νεκρά ζώα που ακόμη δεν έχουν συλλεγεί στον Αμπελώνα, χαλασμένες ζωοτροφές που ζέχνουν και τους ανθρώπους εκεί να μην έχουν καμία ενημέρωση.

Αναφέρθηκε στο τεράστιο πρόβλημα με τον περονόσπορο στα αμπέλια της περιοχής του Τυρνάβου και στηλίτευσε το γεγονός ότι ένα μικρό μέρος των πληγέντων αγροτών και κτηνοτρόφων έχουν λάβει τις 2,000 και 4,000 ευρώ αντίστοιχα για τις ζημιές.

“Η κυβέρνηση έδωσε μόνο στο 25 με 30% τα 4.000 ευρώ τα πρώτα χρήματα για τους κτηνοτρόφους, και τα 2000 ευρώ για τους αγρότες σε λιγότερο από το 30% .Δεν έχει σχεδιαστεί η επόμενη μέρα, κανένας δεν τους έχει πει τί να κάνουν. Το ΠΑΣΟΚ προτείνει τη δημιουργία TASK force , μιας μονάδας για την αποκατάσταση και την ανάπτυξη της Θεσσαλίας” τόνισε η πρόεδρος της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ.

Ο βουλευτής Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος είπε χαρακτηριστικά “Λαρισαίοι και Θεσσαλοί γρηγορείτε” καθώς, όπως είπε “όσο περνάει ο καιρός ολοένα και λιγότεροι στα κέντρα λήψης των αποφάσεων συγκινούνται να τους μιλάς για τη Θεσσαλία”.

“Δεν είναι δυνατόν οι εργατικές κατοικίες να βρίσκονται σήμερα σε αυτή την κατάσταση. Τα ισόγεια έχουν όλα εγκαταληφθεί και οι επάνω όροφοι αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα. Είχα γνώση, αλλά άλλο να τα ακούς κι άλλο να τα βλέπεις από κοντά” ανέφερε ο κ. Κουκουλόπουλος.

Επικεφαλής του κλιμακίου που αφορούσε την υγεία ο Οδυσσέας Κωνστινόπουλος, Βουλευτής Αρκαδίας, Ε’ Αντιπρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στις άσχημες κτιριακές υποδομές των Κ.Υ σε Ελασσόνα, Φάρσαλα και Αγιά. Επίσης, τόνισε τις ελλείψεις, όπως το ότι δεν μπορούν να γίνουν εργαστηριακές εξετάσεις ή ακτινογραφίες.

Το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ αύριο θα δει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί, μετά τις πλημμύρες στα χωριά των Δήμων Αγιάς και Κιλελέρ.

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης θα συναντηθεί στη Λάρισα με παραγωγικούς φορείς και θα συζητήσουν τις προτάσεις του κόμματος για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας.

ertnews.gr