Το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας – ΠΟΚΕΛ, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, με κωδικό : 2021-2-TR01-KA210-SCH-000047928 και τίτλο: DIFASIS “Divorced Family Syndrome in Students”, συμμετείχε στην τελική επιμορφωτική συνάντηση εκπαιδευτικών, στο 30ο Δημοτικό Σχολείο (Μ. Zientary – Malewian), του Olsztyn της Πολωνίας. Η επιμορφωτική συνάντηση των μελών του προγράμματος από την Τουρκία, την Πολωνία και την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στις 13-17 Ιουνίου 2023.

Η διεύθυνση και το προσωπικό του σχολείου υποδέχτηκαν θερμά τις αντιπροσωπείες των χωρών, παρουσιάζοντας τους τοπικούς παραδοσιακούς χορούς τους (θερμικός χορός "Pofajdok" και πολωνικός εθνικός χορός "Polonez"), καθώς και τα εδέσματα της περιοχής, τους ξενάγησαν στους χώρους του σχολείου (ατομικές αίθουσες διδασκαλίας, γυμναστήρια, ανθόκηπος, αθλητική εγκατάσταση "Orlik"), ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές δράσεις κι αργότερα έγιναν ξεναγήσεις στα αξιοθέατα της περιοχής (εθνογραφικό πάρκο Olsztynokzi, Βαρσοβία, κλπ)

Ο Δήμαρχος του Olszyn, Piotr Grzymowicz και η αντιδήμαρχος, υποδέχτηκαν θερμά στο Δημαρχείο της πόλης τις αντιπροσωπείες των χωρών, δίνοντας αναλυτικές πληροφορίες για την περιοχή και το εκπαιδευτικό σύστημα, ενώ η αντιδήμαρχος ενημέρωσε για τις εκπαιδευτικές πρακτικές που ακολουθούνται στο θέμα της διαχείρισης του διαζυγίου στα σχολεία. Παράλληλα, δόθηκαν αναμνηστικά στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα και βιβλία με τα αξιοθέατα της περιοχής.

Έγινε ανταλλαγή απόψεων για καλές πρακτικές κι ενισχύθηκαν οι δεσμοί φιλίας και συνεργασίας. Την Ελλάδα εκπροσώπησαν η εκπαιδευτικός και γραμματέας του ΠΟΚΕΛ, Χρύσα Μαστοροδήμου και η εκπαιδευτικός και μέλος της ΕΕ, Γεωργία Γιάγκου.