Η Κινέζικη αστρολογία βασίζεται στα 12 ζώδια του ζωδιακού της κύκλου, τον συνδυασμό των πέντε στοιχείων της (φωτιά, γη, μέταλλο, νερό, ξύλο) και το αρσενικό και θηλυκό στοιχείο, δηλαδή το Γιανγκ και το Γιν.

Ο αστρολογικός μήνας στο κινέζικο ωροσκόπιο ακολουθεί τις κινήσεις των ουρανίων σωμάτων στο Ηλιακό μας σύστημα και όχι το ημερολόγιο, γι’ αυτό ξεκινάει μετά από κάθε Νέα Σελήνη. Έτσι οι προβλέψεις ισχύουν από τις 10/03/2024 που πραγματοποιήθηκε η Νέα Σελήνη του Μαρτίου και διαρκούν έως τις 8 Απριλίου 2024 που θα σχηματιστεί το επόμενο νέο φεγγάρι.

Τόσο κατά την Κινέζικη αστρολογία όσο και για το συγγενικό με αυτή Φενγκ Σούι, όλοι γεννιούνται με συγκεκριμένα άστρα στον γενέθλιο χάρτη τους τα οποία μπορούν να ενεργοποιηθούν κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων ετών, μηνών και ημερών.

Αν δε γνωρίζετε το ζώδιό σας στην Κινέζικη Αστρολογία πατήστε εδώ.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τις προβλέψεις της Κινέζικης αστρολογίας για τον Σεληνιακό μήνα Μαρτίου – Απριλίου δηλαδή από 10/03/2024 – 08/04/2024 για όλα τα ζώδια

ΑΡΟΥΡΑΙΟΣ

Μοιραστείτε ιδέες

Μία φρέσκια ενέργεια πνέει στον εργασιακό σας χώρο προσφέροντας τη δυνατότητα για κάποιες ενδιαφέρουσες ιδέες να προχωρήσουν. Ίσως μάλιστα υπάρξει και νέο ανθρώπινο δυναμικό, ένα άτομο ή κάποιος συνεργάτης που σας εμπνέει και μπαίνει τώρα στη ζωή σας με καλές προοπτικές. Η συνεργασία είναι το κλειδί που θα σας θέσει σε κίνηση. Η ανοιξιάτικη ενέργεια θα φορτίσει θετικά τους τομείς της έμπνευσης και της δημιουργικότητας. Απλά σιγουρευτείτε ότι δεν θα εκμεταλλευτείτε κάποιον ή δεν θα κάνετε κάτι που θα γυρίσει εναντίον σας. Όσοι είναι αρκετά τολμηροί και επιμένουν να προσπαθούν με σύμμαχο την αλήθεια θα τα καταφέρουν. Μπορεί επίσης αυτό τον μήνα να έχετε περισσότερη δουλειά και να αισθανθείτε συχνά κούραση και στρες.

ΒΟΔΙ (ΒΟΥΒΑΛΟΣ)

Θα σας προσέξουν

Φαίνεται ότι με τη βοήθεια των άστρων θα απολαμβάνετε περισσότερη προσοχή. Θα υπάρχει πρόοδος στην εργασία, αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο θα ξεχωρίζετε, προσελκύοντας πολλά βλέμματα. Είστε σε θέση να πετύχετε και κάποια οικονομική πρόοδο, γι’ αυτό φροντίστε να επιδείξετε τη δουλειά σας και τις ηγετικές σας ιδιότητες, αλλά φροντίστε παράλληλα να παραμείνετε ταπεινοί και ήρεμοι. Η μετριοπάθεια και η καλή επικοινωνία θα είναι σημαντικές για την καλή σας φήμη και την αποφυγή παρεξηγήσεων, γι’ αυτό αποφύγετε τις συγκρούσεις πάση θυσία ώστε να προστατεύσετε το καλό σας όνομα. Οι σωστές επιλογές θα βοηθήσουν και τη φυσική σας κατάσταση.

ΤΙΓΡΗΣ

Η εξωστρέφεια θα βοηθήσει

Το διάστημα από 10 Μαρτίου μέχρι 8 Απριλίου μπορεί να σας δημιουργηθούν ανάμικτα συναισθήματα, ειδικά αν αισθάνεστε μόνοι και κάπως πεσμένοι ψυχολογικά. Μην αφήνετε όμως αυτά τα συναισθήματα και τις αρνητικές σκέψεις να σας επηρεάζουν και μην κλείνεστε στον εαυτό σας. Οι τάσεις στον τομέα των οικονομικών φαίνονται θετικές αρκεί να είστε έτοιμοι να τις εκμεταλλευτείτε. Προσπαθήστε να είστε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις στο επαγγελματικό σας τοπίο και να έχετε περισσότερη κοινωνική δικτύωση, καθώς αυτό θα σας δώσει πλεονεκτήματα. Μπορεί να παρουσιαστεί μια ευκαιρία για κέρδη ή κάποιο ταξίδι που θα σας ενθουσιάσει, γι’ αυτό μιλήστε με κόσμο και αφήστε το ένστικτο σας ανεπηρέαστο ώστε να σας καθοδηγήσουν και τα δύο σωστά. Όμως προσπαθήστε να μείνετε μακριά από αρνητικούς ανθρώπους, που μπορεί να έχουν κακή επίδραση στη διάθεσή και στα οικονομικά σας.

ΚΟΥΝΕΛΙ (ΛΑΓΟΣ)

Πάρτε φόρα είναι για καλό

Ο Λαγός θεωρείται το τυχερό ζώδιο του Μαρτίου και καθώς αυτός είναι ο μήνας σας, θα υπάρχει αρκετή δράση και θα είστε στο επίκεντρο της προσοχής. Έτσι μπορεί να αισθανθείτε λίγο «στην τσίτα» κατά καιρούς, καθώς όλοι μπορεί κάτι να περιμένουν από εσάς, ενώ θα έχετε περιορισμένο χρόνο και πολλά να ασχοληθείτε. Στη ζωή σας θα έρθουν τώρα νέες εμπειρίες και πολλές ευκαιρίες να ζήσετε όμορφα πράγματα. Όλα θα πάνε καλά, αρκεί να αποφύγετε περιττές εντάσεις και διαφωνίες και φυσικά να προσέχετε τα έξοδα σας που μπορεί να είναι αυξημένα τώρα. Θα βοηθήσει να βρείτε και να αφιερώσετε για εσάς λίγο ποιοτικό χρόνο για ηρεμία και χαλάρωση. Για να διασφαλίσετε τα καλύτερα από αυτό το τυχερό αυτό διάστημα, βεβαιωθείτε ότι ακούτε προσεκτικά το ένστικτο σας πριν πάρετε οποιαδήποτε απόφαση. Δώστε προσοχή στην υγεία, στην ασφάλεια και προσπαθήστε να ξεκουράζεστε αρκετά.

ΔΡΑΚΟΣ

Διαχειριστείτε σοφά τον χρόνο σας

Αυτό το διάστημα, όπως και όλη αυτή τη χρονιά, χτίζετε το μέλλον σας. Επομένως, είναι καλό να επιλέξτε τις δράσεις και τις επιδιώξεις σας με προσοχή τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον προσωπικό τομέα. Οι δύο αυτοί τομείς είναι αλληλένδετοι και επηρεάζουν ο ένας τον άλλον, μέχρι να ετοιμαστεί το παζλ και να φανεί η ολοκληρωμένη εικόνα. Η διαχείριση του χρόνου θα είναι το κλειδί για να μπορέσετε να ανταποκριθείτε και να παράγετε περισσότερο έργο. Το να είστε καλά προετοιμασμένοι θα σας φέρει πιο εύκολα επιτυχίες και πιο κοντά στον στόχο σας. Επίσης κάποιο είδος προσφοράς στους συνανθρώπους ή σε έναν σκοπό θα φορτίσει θετικά την ψυχή σας και η καλοσύνη θα σας δυναμώσει εσωτερικά. Φροντίστε να είστε πιο προσεκτικοί με την επικοινωνία με αγαπημένα πρόσωπα διότι μπορεί να προκύψουν παρεξηγήσεις. Να είστε επίσης προσεκτικοί με το σώμα και την ασφάλεια σας, καθώς είναι ένα διάστημα που μπορεί να σκέπτεστε διάφορα και να αφαιρείστε πιο εύκολα.

ΦΙΔΙ

Παραμείνετε ψύχραιμοι

Αν και μπορεί να βλέπετε τώρα το ποτήρι μισοάδειο τα πράγματα θα βελτιωθούν, γι’ αυτό χαλαρώστε λίγο τις ανασφάλειες σας. Κάτι όμορφο ετοιμάζεται για εσάς στο παρασκήνιο αυτό το διάστημα και το μόνο που χρειάζεται και εσάς είναι να περιμένετε υπομονετικά και να μην κάνετε κάτι βεβιασμένο λόγω άγχους και παρορμητικότητας. Αν υπάρχουν οικονομικές στενότητες ή κάποια προβλήματα στις σχέσεις κάντε υπομονή καθώς τα πράγματα θα διορθωθούν μετά τις 25 Μαρτίου. Θα ωφεληθείτε από την αγάπη σας για τις τέχνες, τη γνώση και τη μάθηση σε επαγγελματικό επίπεδο και ίσως αυτό να σταθεί αφορμή για να γνωρίσετε νέα ενδιαφέροντα άτομα συμμετέχοντας σε επαγγελματικές δραστηριότητες και ταξίδια. Όμως το να ικανοποιήσετε τις ανάγκες σας και τις σχέσεις σας άμεσα δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Σχόλια που γίνονται ή λέγονται τώρα μπορεί να παρεξηγηθούν εύκολα, γι’ αυτό κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας αποφεύγοντας παρεξηγήσεις, εντάσεις και συγκρούσεις.

ΑΛΟΓΟ

Καρμική δικαιοσύνη

Κάποιοι από εσάς μπορεί να βιώσατε αδικίες, διακρίσεις ή να σας αγνόησαν στο παρελθόν για μεροληπτικούς ή και άλλους λόγους. Μπορεί να σας είπαν ότι δεν είχατε τα σωστά προσόντα για μια θέση ή δεν ήσασταν οι κατάλληλοι, ενώ αυτό δεν ήταν η αλήθεια ή υπήρχαν κάποιες αδιευκρίνιστες σκοπιμότητες. Μην ενδίδετε σε αρνητικά συναισθήματα, κρατηθείτε στο ύψος σας, καθώς μπορεί να σας περιμένει μια ευχάριστη έκπληξη από μια προσφορά που μπορεί να σας έρθει. Με κάποιο μυστηριώδη τρόπο οι κοσμικές δυνάμεις είναι έτοιμες να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους. Μπορεί να γίνουν κάποιες αποκαλύψεις, να μάθετε κάτι που δεν γνωρίζατε μέχρι τώρα και μπορεί να πέσετε από τα σύννεφα με αυτά που μαθαίνετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να ασχοληθείτε μόνο με όσους και όσα ταιριάζουν με τις αξίες σας. Είτε σε επαγγελματικό, σε κοινωνικό ή αισθηματικό επίπεδο θα βρείτε χαρά και αποδοχή στην παρέα των εκλεκτών σας. Δεν θα σας ενδιαφέρουν καθόλου οι υπόλοιποι, κι έτσι η επιτυχία σας σε μια τέτοια περίπτωση θα είναι η καλύτερη εκδίκηση.

ΚΑΤΣΙΚΑ (ΠΡΟΒΑΤΟ)

Είστε σε καλό δρόμο

Αυτό το διάστημα προσπαθήστε να μείνετε όσο μπορείτε πιο σταθεροί στην πορεία σας και χαλαρώστε. Η ψυχή σας αναζητά περισσότερη ξεκούραση και ηρεμία. Θα κάνετε λοιπόν καλά αν βρείτε τρόπους να προσφέρετε αυτό το δώρο στον εαυτό σας, είτε μέσω μιας μικρής απόδρασης, μιας ημέρας χαλάρωσης, μιας εξόδου με καλούς φίλους. Υπάρχουν ευκαιρίες στη διάθεσή σας χάρη στην υποστήριξη ορισμένων ανθρώπων που εκτιμούν τη δουλειά σας, οπότε να είστε πρόθυμοι να εκμεταλλευτείτε τη συγκυρία να βελτιώσετε την προσωπική σας δύναμη και εικόνα, αλλά χωρίς να ξεχνάτε να χαρείτε λίγο και τη ζωή. Κερδίζετε σεβασμό και αναγνώριση και είστε σε θέση να διατηρήσετε την καλή σας φήμη. Συνεχίστε την καλή δουλειά για να είστε έτοιμοι για τα επόμενα βήματα.

ΠΙΘΗΚΟΣ

Περιμένετε ευκαιρίες

Αυτό το διάστημα σας δίνεται η ευκαιρία να αξιολογήσετε κάποια πράγματα στη ζωή σας και να σκεφτείτε πιο διεξοδικά την προσωπική σας πορεία. Δείτε τι έχει λειτουργήσει καλά για εσάς μέχρι τώρα, ποια πράγματα, πρόσωπα και συνήθειες δεν σας εξυπηρετούν πλέον και προσαρμόστε τα όνειρα σας σύμφωνα με το άτομο στο οποίο έχετε εξελιχθεί. Οι αλλαγές είναι μπροστά και η τύχη με το μέρος σας, με μια ευοίωνη προοπτική να έρχεται ολοταχώς προς το ζώδιο σας. Σας περιμένουν διάφορες νέες ευκαιρίες σε εργασία και χρήματα που θα προέρχονται από απροσδόκητες πηγές. Αυτός ο μήνας μπορεί να υστερεί λίγο ή να σας κουράσει με κάποια θέματα στη δουλειά. Παραμείνετε θετικοί και αισιόδοξοι, και προσπαθήστε να ξεκουράζεστε αρκετά γιατί κάτι καλύτερο έρχεται.

ΠΕΤΕΙΝΟΣ

Αποφύγετε τις συγκρούσεις

Αν αισθάνεστε ότι έχετε κολλήσει ανάμεσα σε αξιόλογες επιλογές κι έχετε κάποιο δίλημμα, η τύχη σας αυτό το διάστημα θα σας βοηθήσει να διαλέξετε τον σωστό δρόμο προς την επιτυχία. Δώστε προσοχή στα σημάδια και την εσωτερική σας φωνή. Θα σας βοηθήσει να διοχετεύσετε την έμπνευση και την τύχη σας πιο σωστά. Αυτός είναι ο μήνας που μπορεί να σας ταλαιπωρούν κάποιες αμφιταλαντεύσεις και συγκρούσεις και να νιώθετε μια ένταση. Παρόλα αυτά, μπορείτε να ισορροπήσετε τα πράγματα διατηρώντας την ψυχραιμία σας και αποφεύγοντας κόντρες και παρεξηγήσεις. Δέχεστε μια ευνοϊκή επιρροή που μπορεί να σας φέρει θετικές εξελίξεις και γνωριμίες στα αισθηματικά. Να είστε όμως προσεκτικοί όταν βρίσκεστε έξω και να προσέχετε κινδύνους που σχετίζονται με το νερό.

ΣΚΥΛΟΣ

Αδράξτε τις ευκαιρίες

Η τύχη σας αυτό το διάστημα είναι συνδεδεμένη με δύο άλλα ζώδια. Αφενός με το ζώδιο του Κουνελιού, που η «φιλική» σχέση σας εξασφαλίζει την τύχη σε πολλά σημεία αυτό το διάστημα καθώς είναι το τυχερό ζώδιο του μήνα, αλλά και με το ζώδιο του Πετεινού. Αν έχετε έναν φίλο, έναν συνάδελφο ή ένα αγαπημένο πρόσωπο που εκπροσωπεί κάποιο από αυτά τα δύο ζώδια, θα έχετε κοινές εμπειρίες και παρόμοια θέματα να σας απασχολούν. Εφόσον εμπιστεύεστε τον εαυτό σας και προσέχετε τι συμβαίνει στο περιβάλλον σας, τα πράγματα θα κυλήσουν ομαλά. Ακόμη και οι προκλήσεις και οι όποιες διαφωνίες θα επιλυθούν γρήγορα με αυτόν τον τρόπο. Γενικά θα είναι μια πιο συνεργατική περίοδος για εσάς. Γι’ αυτό να είστε πιο ομαδικοί, καθώς οι εγωισμοί στις συνεργασίες σας μόνο προβλήματα θα φέρουν. Μπορείτε να χτίσετε κάποιες μόνιμες φιλίες, εάν δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας και δείξετε ότι λειτουργείτε σε ισότιμη βάση.

ΧΟΙΡΟΣ (ΚΑΠΡΟΣ)

Κοινωνικός οίστρος

Αυτή είναι μια περίοδος εξωστρέφειας που σας επιφυλάσσει χαρούμενες και διασκεδαστικές στιγμές. Αφήστε την κοινωνική σας πλευρά να βγει και να συναρπάσει τα πλήθη. Στο αισθηματικό μέτωπο θα υπάρξουν γνωριμίες που δεν θα μείνουν ασυγκίνητες στα κοινωνικά σας χαρίσματα, αλλά ούτε κι εσείς στη γοητεία τους. Οι ομαδικές δραστηριότητες σας ευνοούν και αποδίδουν επαγγελματικά. Στο επιχειρηματικό μέτωπο μπορεί να μάθετε αλλά και να θελήσετε να δοκιμάσετε μερικές ενδιαφέρουσες συνεργασίες, αλλά και επενδυτικές ευκαιρίες. Όταν αυτό προκύψει, αφιερώστε λίγο χρόνο πριν λάβετε οποιαδήποτε τελική απόφαση, ειδικά πριν υπογράψετε τυχόν συμβόλαια. Όσο έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας να σκέφτεστε ρεαλιστικά και να μετράτε τι πραγματικά έχει σημασία τόσο στον οικονομικό όσο και στον αισθηματικό τομέα, τότε θα ξέρετε και σε τι αξίζει να επενδύσετε.

asibiliou.gr