Την ανάγκη άμεσου ευπρεπισμού των χωριών του Δήμου Κιλελέρ, ενόψει του Πάσχα, αναδεικνύει με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παράταξης «Ενωμένο Κιλελέρ», κ.Γιάννης Ζαχαριάς, σημειώνοντας:

"Την ανησυχία των δημοτών μας σε αρκετά χωριά του δήμου σχετικά με την κατάσταση των κοινόχρηστων χώρων (πάρκα, πλατείες, παιδικές χαρές κλπ) είμαστε υποχρεωμένοι να εκφράσουμε προς τη δημοτική αρχή. Μετά από επισκέψεις σε αρκετά χωριά, γίναμε αποδέκτες παραπόνων για ολιγωρία, τουλάχιστον, όχι μόνον για θέματα καθαριότητας αλλά και των παρεμβάσεων που απαιτούνται (κατ΄ εξαίρεση) σε αγροτικούς, κυρίως, δρόμους, πέραν της ενδεχόμενης προγραμματισμένης συντήρησης. Υπάρχουν περιπτώσεις που χρήζουν άμεσης επέμβασης, καθώς οι αγρότες αδυνατούν να έχουν εύκολη πρόσβαση στα χωράφια τους.  

Επίσης, θέμα τίθεται με τις ανεξέλεγκτες χωματερές, καθώς, όπως αναφέρουν δημότες μας, σε αρκετές περιπτώσεις καίγονται (από επιτήδειους ; ) κλαδιά και διάφορα αντικείμενα που απορρίπτονται εκεί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία. Θέλω να πιστεύω ότι στο συγκεκριμένο θέμα θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή από τη δημοτική αρχή, αφού οι επιπτώσεις για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία είναι εξαιρετικά σοβαρές.

Στο κατανυκτικό πνεύμα των άγιων ημερών που διανύουμε και χωρίς καμία διάθεση στείρας αντιπολίτευσης, επισημαίνουμε στη δημοτική αρχή τα παράπονα των δημοτών. Το κάνουμε στο πλαίσιο της θεσμικής μας λειτουργίας, με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων της καθημερινότητας αλλά και τη βελτίωση της αποδοτικότητας της δημοτικής αρχής. Άλλωστε, αυτό καταδεικνύεται και από πρόσφατη δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στον τοπικό τύπο.   

Επισημαίνουμε ότι η παράταξή μας «Ενωμένο Κιλελέρ» είναι παρούσα, παρακολουθώντας και επεμβαίνοντας όπου χρειάζεται επ’ ωφελεία των δημοτών. Μέσα σε αυτό το πνεύμα, με διάθεση συναίνεσης και ρόλο ουσιαστικό και διακριτό, θέλω να ευχηθώ σε όλες και σε όλους τους δημότες μας, στα μέλη του δημοτικού μας συμβουλίου, στους προέδρους και τους συμβούλους των τοπικών μας κοινοτήτων, καλή Ανάσταση, καλό Πάσχα και χρόνια πολλά με υγεία, ειρήνη, αλληλεγγύη και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο όχι μόνο στον τόπο μας αλλά σε όλο τον κόσμο".