Τις πληγείσες περιοχές από το χαλάζι και την ανεμοθύελλα σε περιοχές του Δήμου Κιλελέρ επισκέφθηκε κλιμάκιο αντιπροσώπειών του Δήμου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και γεωπόνων του ΕΛΓΑ. Το κλιμάκιο επισκέφθηκε αγροτικές καλλιέργειες στη Γαλήνη, τον Πλατύκαμπο, τη Χάλκη, τη Γλαύκη, τη Μελία, το Μοσχοχώρι την Αγναντερή, και το Νέο Περιβόλικαι έκανε μια πρώτη εκτίμηση που αφορά στις ζημιές που προκλήθηκαν σε αλώνιστα σιτηρά, και σε καλλιέργειες βαμβακιού, καλαμποκιού, βιομηχανικής ντομάτας, ελαοκράμβης και οπωροφόρων δέντρων.

Σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αχιλλέας Χατζούλης, ο οποίος συμμετείχε στο κλιμάκιο, τόνισε με έμφαση ότι το μέγεθος της ζημίας, από μια πρώτη εκτίμηση, φαίνεται να είναι πολύ μεγάλο. Εξέφρασε όμως την πεποίθησή του ότι οι εκτιμητές-γεωπόνοι του ΕΛΓΑ θα προβούν σε δίκαιες και τάχιστες εκτιμήσεις σεβόμενοι το μόχθο των αγροτών οι οποίοι δυστυχώς, λόγω των αντίξοων καιρικών φαινομένων, προεξοφλούν ότι η παραγωγή τους φέτος θα συρρικνωθεί σημαντικά. Ο αντιδήμαρχος επίσης αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία του Δήμου Κιλελέρ τόσο με τον προϊστάμενο όσο και με τους γεωπόνους του υποκαταστήματος Λάρισας του Οργανισμού αλλά και με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Παράλληλα ανακοινώθηκε από την αντιδημαρχία Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Κιλελέρ ότι οι αγρότες των οποίων οι καλλιέργειες έχουν υποστεί ζημιά από το χαλάζι και την ανεμοθύελλα, στις 06-06-2022 μπορούν να υποβάλουν δήλωση ζημιάς ΕΛΓΑ στους αρμόδιους ανταποκριτές ως και την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022.
Για τις Τοπικές Κοινότητες: Μεγάλο Μοναστήρι Μοσχοχώρι, Μελισσοχώρι, Χάλκη, Πλατύκαμπος, Μελία, Γλαύκη οι δηλώσεις γίνονται στο Παλιό Δημαρχείο της Νίκαιας στις γεωπόνους Ε. Στάθη, Α. Σταμάτη, και Σ. Ναγκούλη,τηλ. 2410921214.
Για τις Τοπικές Κοινότητες : Αγναντερή και Νέο Περιβόλι στο Παλιό Δημαρχείο στο Κιλελέρστη Χ. Τόπη, τηλ. 2413505800. Σημειώνεται ότι οι παραγωγοί πρέπει να έχουν μαζί τους τη Δήλωση ΟΣΔΕ 2022
Την επιτόπου επιστασία των ζημιών έκαναν, επικεφαλής κλιμακίων, ο Αντιπερειάρχης Πρωτογενούς τομέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας Απ. Μπίλλης, οπροϊστάμενος του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Ν. Λάρισας Σπ. Σπυρόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου ΚιλελέρΑν. Ρεντζιάς, Τ. Τσινούλης, Κ. Φιλιππούλης, Κ.Χατζηκωνσταντίνου και Αλ. Χονδρονάσιος και ο Δημοτικός Σύμβουλος,εντεταλμένος σε θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Πολιτικής Προστασίας,Γ. Κουκούτσης.