Δίπλα στην κοιλάδα των Τεμπών και απέναντι από το βουνό του Ολύμπου θα δημιουργηθεί ένα κέντρο ενημέρωσης, που θα πληροφορεί τους επισκέπτες για όλα όσα αφορούν την περιοχή.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βαγγέλης Μητρούσιας, από την πρώτη στιγμή ανέδειξε το εξαγγελθέν έργο, που θα δώσει νέα πνοή στην Περιφέρεια.

Ο χώρος φιλοξενίας θα είναι το παλαιό εγκαταλελειμμένο λατομείο Ομολίου και η χρηματοδότηση του έργου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, συνολικού προϋπολογισμού 250.000 ευρώ, έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Όπως εξηγεί ο Νίκος Ντάνγκας, αντιδήμαρχος τουρισμού Δ. Αγιάς, αυτού του είδους η ανάδειξη μιας περιοχής είναι η νέα τάση των τουριστών και επιπλέον εξυπηρετεί τόσο τους μεμονωμένους επισκέπτες όσο και την τοπική κοινωνία, αλλά και τους μαθητές σχολείων, που συνηθίζουν εκδρομές σε σημεία ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Το έργο αφορά στην διαμόρφωση και λειτουργία ενός εκθεσιακού χώρου, που θα προσφέρει ενημέρωση με σύγχρονο ψηφιακό, διαδραστικό και ψυχαγωγικό τρόπο, ενώ θα παρέχει εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον και τις προστατευόμενες περιοχές.

Η τοποθεσία είναι μοναδική σημειώνει ο κ. Ντάνγκας. Η περιοχή ανήκει στον δασικό συνεταιρισμό και από αυτό το σημείο ξεκινά το μονοπάτι του Μ. Αλεξάνδρου, ενώ υπάρχουν πολλές διαδρομές για πολύωρες στάσεις, με πολλαπλές εναλλακτικές.

«Είναι αυτές οι επιλογές που δίνουν υπεραξία τόσο στην νομό Λαρίσης όσο και σε ολόκληρη την περιφέρεια».

Το έργο περιλαμβάνει 1) την διαμόρφωση των χώρων που προορίζονται για τη στέγαση του Κέντρου Πληροφόρησης Κοιλάδας Τεμπών, στον πολιτιστικό κτιριακό πολυχώρο που πλαισιώνει το υπαίθριο Θέατρο Τεμπών και 2) την δημιουργία του εκθεσιακού χώρου με ολοκληρωμένη και ακριβή τεκμηρίωση των στοιχείων που θα χρησιμοποιηθούν στο Κέντρο, την συγγραφή των κειμένων για τους χώρους που εκτίθενται, ενώ προβλέπεται και η διαμόρφωση αίθουσας προβολών.

Μεταξύ Ολύμπου και Κισσάβου, υπό το βλέμμα των θεών και με την ματιά της τεχνολογίας οι επισκέπτες θα έχουν μια διαφορετική, συνολική οπτική της ιστορίας του πολιτισμού και των άπειρων απολαύσεων που προσφέρει η περιοχή.

ertnews.gr