Το Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (Δ.Ε.ΠΑ.Ν.) έχει προκηρύξει ανοικτό, ηλεκτρονικό, δημόσιο διαγωνισμό με κριτήριο κατακύρωσης της πλέον συμφέρουσας από οικονομική άποψη προσφοράς με θέμα την «Κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Κιλελέρ.

Συνοπτικά η προμήθεια αφορά σε προκατασκευασμένα κτίρια, σε φωτιστικά εξωτερικού χώρου και σε ιστούς φωτισμού.

Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 420.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% και η διάρκεια της ορίζεται σε εννέα μήνες από την υπογραφή της.

Φορέας χρηματοδότησης είναι το Υπουργείο Εσωτερικών μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ. Η καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των προσφορών είναι η Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024.

Η σύμβαση προβλέπει προμήθεια προκατασκευασμένου οικίσκου κτιρίου διοίκησης και προκατασκευασμένων οικίσκων για τη φιλοξενία αδέσποτων ζώων συντροφιάς χωρητικότητας 40 ζώων.

Με αφορμή την προκήρυξη του διαγωνισμού Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος δήλωσε σχετικά:

«Το Δημοτικό καταφύγιο του Δήμου Κιλελέρ προβλέπεται να είναι ένας χώρος προσωρινής παραμονής των αδέσποτων ζώων που περισυλλέγονται από περιοχές εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου μας. Τα αδέσποτα ζώα προβλέπεται να παραμένουν στο καταφύγιο προσωρινά μέχρι να βρεθεί η οικογένεια που θα τα υιοθετήσει ή, σε αντίθετη περίπτωση, να επανεντάσσονται στο φυσικό περιβάλλον από το οποίο περισυνελέγησαν, υγιή και στειρωμένα, σύμφωνα με την κείμενη Ελληνική νομοθεσία.

Στόχος μας είναι το καταφύγιο, για το οποίο διαθέτουμε σημαντικούς οικονομικούς πόρους και ανθρώπινο δυναμικό, να εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς και συνάντησης του φιλοζωικού κόσμου αλλά και σε ένα εκπαιδευτικό κέντρο εκμάθησης του σεβασμού που οφείλουμε στα ζώα. Γιατί δυστυχώς, πολλά ζώα εγκαταλείπονται στον δρόμο χωρίς δεύτερη σκέψη και παλεύουν καθημερινά για την επιβίωση τους.

Με αφορμή το καταφύγιο τονίζω ότι οφείλουμε όλοι να προωθήσουμε την καλλιέργεια συνείδησης του υπεύθυνου ιδιοκτήτη ζώου συντροφιάς ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της εγκατάλειψης ζώων, επειδή “δείκτης πολιτισμού μιας περιοχής είναι το πως αντιμετωπίζει τις άλλες μορφές ζωής”, καθώς και την προώθηση της υιοθεσίας ζώων από τους δημότες, όπου τα ζώα θα νοιώσουν τη ζεστασιά και την ασφάλεια μιας οικογένειας».