Ο Δήμαρχος, Γιώργος Μανώλης υπέγραψε σήμερα τη συμβατική συμφωνία για την κατασκευή πεζοδρομίων, που θα βελτιώσουν σημαντικά την υποδομή και την ασφάλεια στους κεντρικούς δρόμους του Πυργετού.

Η σύμβαση υπεγράφη με την κατασκευαστική εταιρεία Γκουντούρας Αθανάσιος & ΣΙΑ ΕΤΕ, παρουσία του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών Γιώργου Σολωμού και της προϊσταμένης και υπαλλήλων των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου.

Το έργο αφορά αντικατάσταση των υφιστάμενων πεζοδρομίων εντός των ορίων του οικισμού Πυργετού, και την κατασκευή νέων πεζοδρομίων επί του κεντρικού δρόμου στα νέα οικόπεδα του Πυργετού. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 210.527,00 €.

«Η υπογραφή αυτής της σημαντικής σύμβασης αποτελεί μέρος της δέσμευσής μας για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μας, με γνώμονα την ασφαλή διέλευση των πεζών και την δημιουργία ενός ευρύτερου δικτύου κίνησης πεζών» αναφέρει ο Δήμαρχος Γιώργος Μανώλης.

«Τα πεζοδρόμια αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής για την αναβάθμιση των υποδομών μας, προσφέροντας ασφαλή διαδρομή για τους πεζούς και σημαντικά οφέλη, κάνοντας ένα ακόμη βήμα για έναν καλύτερο τόπο διαβίωσης.

Ευχαριστώ όλους όσους υποστήριξαν την υλοποίηση αυτού του έργου και ιδιαίτερα τους Υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου μας, που κατάφεραν να ολοκληρώσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα τη μελέτη και έτσι να μπορέσουμε να αναθέσουμε και υλοποιήσουμε ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Οι εργασίες της συγκεκριμένης σύμβασης προβλέπεται να ξεκινήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα», συμπληρώνει ο κ. Μανώλης.

Στοιχεία του έργου:

Οι παρεμβάσεις θα γίνουν κατά μήκος της κεντρικής οδού από την Πλατεία Δημαρχείου μέχρι το όριο του οικισμού. Η διαμόρφωση του κεντρικού δρόμου του Πυργετού, αποτελεί άμεση προτεραιότητα του Δήμου, καθώς πρόκειται για μία οδό πολυσύχναστη, η οποία είναι και τμήμα του δρόμου ο οποίος συνδέει τον Πυργετό με την ΠΑΘΕ, την Κρανιά και κατ΄ επέκταση την Ραψάνη.

Οι εργασίες που πρόκειται να εκτελεστούν είναι οι εξής :

1. Αποξήλωση υφιστάμενων πεζοδρομίων.

2. Αποξήλωση και αντικατάσταση των κρασπεδόρειθρων , εκατέρωθεν του δρόμου.

3. Διαμόρφωση και τσιμεντόστρωση πεζοδρομίων με οπλισμένο σκυρόδεμα και δομικό πλέγμα. Πλακόστρωση τους με πλάκες πεζοδρομίου και διαμόρφωση όδευσης τυφλών με την πλακόστρωση ειδικών πλακών σε όλο το μήκος των πεζοδρομίων εκατέρωθεν του δρόμου.

4. Κατασκευή νέων πεζοδρομίων στα νέα οικόπεδα του Πυργετού, επί του κεντρικού δρόμου.