«Η Ελάτεια, ένα από τα πλέον ιστορικά χωριά του δήμου Τεμπών, αξίζει να το επισκεφτεί κανείς ακόμη και να επενδύσει να ζήσει εκεί, παρά το γεγονός ότι ο πληθυσμός-όπως σε όλα σχεδόν τα χωριά μας-βαίνει μειούμενος.

Στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας βρίσκεται η ευημερία των συνταξιούχων και των συμπολιτών μας που ανήκουν στην τρίτη ηλικία, με μέτρα, παρεμβάσεις και στοχευμένο σχεδιασμό, σε βάθος τετραετίας, ειδικά ενόψει των εθνικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν εντός του Μαίου.

Ωστόσο, δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι θα πρέπει να δίνονται συνεχώς κίνητρα αποκέντρωσης ακόμη και στους νέους και τις νέες, προκειμένου να επιστρέφουν στα χωριά, δίνοντας ζωή σε αυτά και στηρίζοντας τη βιωσιμότητά τους. Ο κίνδυνος ερημοποίησής τους διαφαίνεται μεγαλύτερος από ποτέ και σε αυτό ακριβώς το σημείο οφείλουμε να παρέμβουμε με προτάσεις και κίνητρα, ώστε να αποσοβηθεί.»

Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων ο πρώην Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Καπετάνος κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην τοπική κοινότητα της Ελάτειας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι ως επί το πλείστον ασχολούνται με την κτηνοτροφία , ενώ τέλος παρακάθισε μαζί τους , στο κατάστημα εστίασης της περιοχής «Ο Λευτέρης», προκειμένου να συνεχίσουν την ενδιαφέρουσα συζήτηση αναφορικά με την στήριξη του πρωτογενούς τομέας παραγωγής, των δραστηριοποιούντων σε αυτόν και των συνταξιούχων πολιτών της χώρας.

Με το πέρας της επίσκεψής του ο Χρήστος Καπετάνος ευχαρίστησε τους κατοίκους της Ελάτειας για τη θερμή υποδοχή τους και τη φιλοξενία ενώ ανανέωσε το ραντεβού μαζί τους σε επόμενη επίσκεψη.