Εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος των Ελλήνων Εβραίων πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα και στο Δημοτικό Ωδείο όπου προσήλθε πλήθος κόσμου για να παρακολουθήσει και να στηρίξει τον πολύπαθο αυτό λαό. Ανάμεσα στους προσκεκλημένος ο Βουλευτής Του Νομού Λάρισας, της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Καπετάνος ο οποίος αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκληση από τον Πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας, Μωυσή Μανουάχ.

Κεντρική ομιλήτρια η καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου που καθήλωσε το κοινό της Λάρισας.

Ο Χρήστος Καπετάνος κατά το πέρας της εκδήλωσης δήλωσε τα εξής:

«Με ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση παρευρέθηκα στην Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος. Για άλλη μια χρονιά η άψογη διοργάνωση της Ημέρας Μνήμης από τον εξαιρετικό μου φίλο και Πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας, Μωυσή Μανουάχ και το ΔΣ, κατάφερε να μας συγκινήσει αλλά κυρίως να μας δώσει τρόφη για έντονη σκέψη και προβληματισμό σχετικά με τις αιτίες που οδηγούν στο να στοχοποιείται και να καταδιώκεται με αυτό τον βάναυσο τρόπο ένας ολοκληρος λαός και αναμέσα τους γυναίκες και μικρά παιδιά.

Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία είναι στοιχεία που δυστυχώς διακρίνουμε ακόμα στην κοινωνίας μας και αυτό το γεγονός είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό.

Τα 6 εκ. των Εβραίων Μαρτύρων μας οδηγούν να φωνάξουμε ενωμένοι ένα μεγάλο ΟΧΙ στον ρατσισμό και στον φασισμό».