Στο Μέγαρο της Βουλής στο Γραφείο του Πρωθυπουργού ο ΥΠΑΑΤ, Λευτέρης Αυγενάκης, με τον επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή, Μιχάλη Μπεκίρη, τους Γ.Γ. ΥΠΑΑΤ, Γιώργο Στρατάκο και Δημήτρη Παπαγιαννίδη, τους Βουλευτές ΝΔ Λάρισας και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο πραγματοποίησαν συνάντηση με εκπροσώπους αγροτών των παρακάρλιων περιοχών του νομού Λάρισας. 

Το σημαντικότερο θέμα που τέθηκε από τους εκπροσώπους των αγροτών των περιοχών αυτών ήταν φυσικά η όσο το δυνατόν γρηγορότερη  απομάκρυνση του νερού της Κάρλας από τις καλλιέργειες τους, οι οποίες αυτή τη στιγμή παραμένουν κάτω όγκο νερού με αποτέλεσμα να καθίστανται ανεκμετάλευτες.

Ο ΥΠΑΑΤ αφού άκουσε προσεκτικά κάθε έναν από τους παρευρισκόμενους, τους ενημέρωσε ότι σύντομα θα ανακοινωθούν δυο νέα προγράμματα για τη στήριξη των πλημμυροπαθών αγροτών της Θεσσαλίας, τα οποία θα αφορούν: την κάλυψη της απώλειας εισοδήματος, για όσο διάστημα χρειαστεί και την κάλυψη της απώλειας εισοδήματος σε αγρότες που τα χωράφια τους είναι ακατάλληλα για καλλιέργεια. Ακόμη υπενθύμησε τις αποζημιώσεις που έχουν καταβληθεί μέχρι στιγμής για φυτική παραγωγή και ζωικό κεφάλαιο ύψους 123,5 εκατ. ευρώ  και τη σπουδαιότητα της τηλεφωνικής γραμμής στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Λάρισα για την άμεση εξυπηρέτηση των πληγέντων αγροτών.

Ο Λαρισαίος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Καπετάνος κατά την έξοδο του από το Γραφείο του Πρωθυπουργού δήλωσε:

«Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο ΥΠΑΑΤ Λευτέρης Αυγενάκης με όλο το υπουργικό επιτελείο από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν δίπλα στους πληγέντες αγρότες του Νομού μας, δηλώνοντας πως θα εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα για τη στήριξη τους. 

Σήμερα με τους εκπροσώπους των αγροτών, των παρακάρλιων περιοχών συζητήσαμε τη δυνατότητα απομάκρυνσης του όγκου νερού από τα χωράφια τους, απόφαση που προσωπικά με βρίσκει σύμφωνο.

Η δέσμευση του Λευτέρη Αυγενάκη για την στήριξη τους για όσο καιρό χρειαστεί αποτελεί συνέχεια της σχέσης αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης που αυτή η Κυβέρνσηση έχει χτίσει με τους αγρότες.

Τα δυο νέα προγράμματα που σύντομα θα ανακοινώσει η κυβέρνηση, θα αποτελέσουν στήριγμα σε πόσους συμπολίτες μας έχουν δει το βίος τους να εξαφανίζεται κάτω από τόνους νερού.

Από τις τηλεφωνικές γραμμές του ΕΛΓΑ προέκυψαν και περιπτώσεις που χρήζουν διορθώσεων και ο Ανδρέας Λυκουρέντζος μας διαβεβαίωσε ότι θα τις κάνει.

Θα συνεχίσουμε να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι για να ξανακάνουμε τη Θεσσαλία μας πρωταγωνίστρια Περιφέρεια της ελληνικής γεωργοκτηνοτροφίας».