Κατά την πρόσφατη επίσκεψη κλιμακίου του ΥΠΑΑΤ με επικεφαλής τον υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, δημιουργήθηκαν παράλληλα προγράμματα προκειμένου η ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου να λάβει όσο γίνεται πιο ξεκάθαρη εικόνα για τα αγροκτηνοτροφικά προβλήματα του θεσσαλικού κάμπου.

Πραγματοποιήθηκε περιοδεία με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Τροφίμων κο. Διονύση Σταμενίτη και τον Γ.Γ. κο. Κωνσταντίνο Μπαγινέτα σε φορείς και οργανισμούς της Θεσσαλίας.

Στον ΕΛΓΑ τον υφυπουργό υποδέχθηκε ο Διευθυντής κος Σπύρος Σπυρόπουλος με τα στελέχη και τον πρόεδρο των εργαζομένων κο Κωνσταντίνο Τσιάμπα. Η συζήτηση ξεκίνησε με το σπουδαίο έργο του επικείμενου εκσυγχρονισμού του ΕΛΓΑ αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο φορέας λόγω της επικλιμακούμενης κλιματικής αλλαγής των τελευταίων ετών. Βεβαίως παρουσία εκπροσώπων των εργαζομένων τέθηκε στον υφυπουργό και το ζήτημα του προσωπικού για την άμεση και έγκαιρη καταγραφή των ζημιών.

Στον ΟΠΕΚΕΠΕ έγινε συνάντηση με τον Διευθυντή κο. Αθανάσιο Βαλιώτη και εκπροσώπους των εργαζομένων. Ακολούθησε συζήτηση για την νέα ΚΑΠ αλλά και για την εύρυθμη λειτουργία των πληρωμών, οι καθυστερήσεις των οποίων δυσχεραίνουν την κατάσταση των αγροτών.

Η περιοδεία του κυβερνητικού κλιμακίου συνεχίστηκε στο Ινστιτούτο Βιομηχανικών & Κτηνοτροφικών φυτών  (ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ) παρουσία του Διευθυντή κου Δημητρίου Βλαχοστέργιου. Η συμπλήρωση των εκατό χρόνων λειτουργίας του Ινστιτούτου άνοιξε τη συζήτηση και ακολούθησαν θέματα που αφορούν στην ορθή χρήση του κτήματος του ΕΦΥΑΓΕ και την ενημέρωση καιι επιμόρφωση κτηνοτρόφων και αγροτών που έχουν άμεσο ενδιαφέρον για τα κτηνοτροφικά φυτά.

Τελευταίος σταθμός της μεγάλης επίσκεψης και ενημέρωσης επί των αγροτικών θεμάτων αποτέλεσε το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης και Ελέγχων του Νομού Λάρισας όπου πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στα εργαστήρια και συζήτηση του υφυπουργού με τους εργαζομένους γύρω από θέματα που τους απασχολούν. Βεβαίως από την κουβέντα δεν έλειψε ο συντονισμός ενημέρωσης αγροτών.

Μετά τις συναντήσεις ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Χρήστος Καπετάνος δήλωσε:

Η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ με πρωτεργάτη τον Λευτέρη Αυγενάκη, απέδειξε ότι ένα μόλις μήνα μετά τις εκλογές ανέλαβε ουσιαστική δράση στην ενημέρωση και επίλυση χρόνιων ζητημάτων που απασχολούν τον αγροκτηνοτροφικό κόσμο.

Μαζί με τον υφυπουργό κ. Σταμενίτη τον Γενικό Γραμματέα κ. Κώστα Μπαγινέτα περιοδεύσαμε σε φορείς του υπουργείου στη Λάρισα και γίναμε κοινωνοί των θεμάτων που απασχολούν τις υπηρεσίες αλλά και τους αγρότες και κτηνοτρόφους μας.

Το αίτημα για γνώση και ενημέρωση είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης της ΝΔ.

Χρειάζεται όμως και Δικαιοσύνη στις αποφάσεις του ΕΛΓΑ και ταχύτητα στην εξυπηρέτηση του ΟΠΕΚΕΠΕ απέναντι στους πολίτες.

Η σοβαρή δουλειά που γίνεται στην Λάρισα σε ΕΛΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΛΓΟ και στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης και Ελέγχων του Νομού Λάρισας, όπως και στην ΔΑΟΚ πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί.