Με ευλάβεια τελέστηκε στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αχιλλείου δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερονύμου και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόνττες ήρωες του 1940, παρουσία πλήθους κόσμου και μαθητών.

Τις εκδηλώσεις μνήμης με αποκορύφωμα τη μαθητική παρέλαση παρακολούθησε και ο Βουλευτής του Νομού Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Καπετάνος, με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου που εκπροσώπησε την κυβέρνηση, καθώς και εκπροσώπους της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Ο Βουλευτής της ΝΔ Λάρισας, Χρήστος Καπετάνος με αφορμή τη σημερινή μέρα έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Φέτος η επέτειος ελευθερίας του 1940, μοιάζει τόσο επίκαιρη καθώς γιορτάζεται υπό τη σκιά βίαιων πολέμων στο παγκόσμιο σκηνικό. Το μήνυμα της παγκόσμιας ειρήνης και αλληλεγγύης ας απλωθεί στα πέρατα του κόσμου. Η ελευθερία των λαών αποτελεί υπέρτατο αγαθό και οφείλει να διατηρείται ανά τους αιώνες, από γενιά σε γενιά. Τιμούμε σήμερα το αίμα που έχυσαν οι πρόγονοι μας για την ελεύθερη Ελλάδα. Την Ελλάδα που δεν υποδουλώνεται και δεν παραδίδεται ποτέ.

Θέλω να συγχαρώ τις μαθήτριες και τους μαθητές που παρέλασαν σήμερα στη Λάρισα, γεμίζοντας μας υπερηφάνεια και υπενθυμίζοντας μας τις αξίες και τα ιδανικά του λαού μας. 

Χρόνια Πολλά στις Ελληνίδες και τους Έλληνες»!