Την υφυπουργό Τουρισμού Έλενα Ράπτη, επισκέφθηκε στο γραφείο της στο υπουργείο, ο βουλευτής του νομού Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Καπετάνος, φέρνοντας στην ατζέντα της συζήτησης, την τουριστική αξιοποίηση του νομού Λάρισας.

Οι δυνατότητες του νομού Λάρισας στην τουριστική του προβολή και αξιοποίηση είναι σημαντικές και μάλιστα η ευρύτερη περιοχή συνδυάζει διαφορετικές μορφές τουριστικού ενδιαφέροντος.

Ο νομός Λάρισας διαθέτει μια μεγάλη ακτογραμμή, πλούσια σε φυσικό τοπίο καθώς εκτείνεται στους πρόποδες του Κισσάβου, συνδυάζοντας ένα μαγικό τοπίο βουνού και θάλασσας.

Ακόμη αποτελεί πόλο έλξης θρησκευτικού τουρισμού για τα πολλά μοναστήρια που είναι χτισμένα γύρω από τη Λάρισα αλλά και το γνωστό σε όλους Προσκύνημα της Αγίας Παρασκευής, στα Τέμπη με τη μοναδική κρεμαστή γέφυρα πάνω από τον Πηνειό ποταμό που η πρόσφατη θεομηνία έχει γκρεμίσει.

Ο Χρήστος Καπετάνος ο οποίος έχει αναφερθεί και από το βήμα της Βουλής στα άγνωστα για το ευρύ κοινό παράλια της Λάρισας, συζήτησε με την Έλενα Ράπτη τη δυνατότητα της ενίσχυσης αλλά και την προβολή μέσα από τη διαφήμιση των πανέμορφων παράλιων περιοχών του νομού Λάρισας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός αμέσως μετά τη συνάντηση με την υφυπουργό δήλωσε τα εξής:

«Με την υφυπουργό Τουρισμού, κα. Έλενα Ράπτη συζητήσαμε θέματα που αφορούν στην τουριστική αξιοποίηση και προβολή των διαφόρων μορφών τουρισμού που μπορεί να υποστηρίξει ο νομός Λάρισας και την ευχαριστώ θερμά για το αμέριστο ενδιαφέρον της.

Μετά τις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν το νομό μας, γεννήθηκε η ανάγκη ενός προγράμματος, “Thessaly pass” που πιστεύω θα περιλάβει και τα παράλια του νομού μας σε Αγιά και Τέμπη, αλλά και την πόλη της Λάρισας γεγονός που θα ενισχύσει την επισκεψιμότητα και κατ’ επέκταση την τοπική οικονομία. Τέλος συζητήσαμε για το πρόγραμμα που αφορά στους Οργανισμούς Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού (DMMOs) του Υπουργείου Τουρισμού.

Τα DMMOs αποτελούν ένα νέο θεσμικό πλαίσιο αρμοδιοτήτων προς τους ΟΤΑ, με σκοπό την ανάπτυξη, διαχείριση και προώθηση του οικείου τουριστικού προορισμού μέσω εθνικών και ευρωπαϊκών κονδυλίων και συζητήσαμε με την υφυπουργό την δυνατότητα ένταξης δήμων του νομού Λάρισας, για τη διαφημιστική προβολή των τουριστικών τους αξιοθεάτων».