«Τα νερά μπορεί να υποχώρησαν αλλά οι ζημιές φαντάζουν ακόμη μεγαλύτερες τώρα. Η καταστροφή σε πολλές καλλιέργειες στο Νομό Λάρισας είναι σημαντική. Καθημερινά επισκέπτομαι χωριά και γεωκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις που επλήγησαν. Οι πολίτες θέλουν να είμαστε δίπλα τους όταν μας χρειάζονται και όχι μόνον στις χαρές και στα πανηγύρια. Ψηφιστήκαμε για να είμαστε η φωνή αυτών των ανθρώπων και δεν θα σταματήσουμε να ερχόμαστε κοντά τους για να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι τις ζημιές που υπέστησαν ολόκληρα χωριά. Πάντα όμως με ειλικρίνεια, γιατί η αποζημίωση πρέπει να πάει σε όσους έπαθαν πραγματική ζημιά».

Αυτά δήλωσε από τα παραθαλάσσια χωριά του Νομού Λάρισας Στόμιο και Ομόλιο, όπου βρέθηκε σήμερα το απόγευμα ο Βουλευτής ΝΔ Λάρισας Χρήστος Καπετάνος, για να επισκεφθεί χωράφια με καλλιέργειες ακτινίδιου που ευδοκιμούν στις περιοχές τις οποίες επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Τόσο στο Στόμιο όσο και στο Ομόλιο ο Λαρισαίος Βουλευτής συνοδευόμενος από αγρότες της περιοχής πραγματοποίησε επίσκεψη, σε καλλιέργειες ακτινίδιου που καταστράφηκαν από τις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν ολόκληρο το Νομό Λάρισας και την Θεσσαλία ευρύτερα.

«Είναι σημαντικό να επισκεπτόμαστε τις πληγείσες περιοχές για να ακούμε και να μεταφέρουμε τις προτάσεις των ανθρώπων που ξέρουν καλύτερα από όλους τις καλλιέργειες τους», επισήμανε ο βουλευτής ΝΔ Λάρισας κ. Χρήστος Καπετάνος, «οι εικόνες που αντίκρισα σήμερα σε Στόμιο και Ομόλιο και γενικότερα στις καλλιέργειες του Δέλτα Πηνειού, δηλώνουν το μέγεθος της καταστροφής που υπέστησαν οι παραγωγοί ακτινίδιου των περιοχών αυτών. Υπάρχουν πολλά στρέμματα ακτινιδίου που υπέστησαν μεγάλες ζημιές. Υπήρξε άμεση η παρέμβαση του ΥΠΑΑΤ Λ. Αυγενάκη, να δοθεί η άδεια να μαζέψουν τα ακτινίδια αυτά, εφόσον πληρούν τα προβλεπόμενα από το νόμο σάκχαρα και να αποθηκευτούν έως τις 15/10/23 που αρχίζει η κανονική παραγωγή και συγκομιδή του προϊόντος ανά την Επικράτεια.

Δεν θα σταματήσω να επισκέπτομαι τους αγρότες του Νομού μας μέχρι να λάβουν ό,τι ειλικρινώς τους αντιστοιχεί για να ξαναρχίσουν από το μηδέν να καλλιεργούν τη γη τους».