Στην Ολυμπιάδα του δήμου Ελασσόνας βρέθηκε ο πρώην Πρόεδρος της ΝΟ.ΔΕ. Λάρισας Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Καπετάνος.

Εκεί ο Λαρισαίος πολιτικός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους για θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας, να ακούσει τους προβληματισμούς τους και τις ανησυχίες τους και να ανταλλάξει απόψεις μαζί τους για την τοπική οικονομία και την ανάπτυξη της περιοχής. Επιπλέον, το ζήτημα που κυριάρχησε κατά τη συνάντηση με κατοίκους της Ολυμπιάδας αλλά και της Καλλιθέας, είναι η ενίσχυση της κτηνοτροφίας και της γεωργίας, ειδικά τη δεδομένη χρονική περίοδο, όπου η ενεργειακή κρίση έχει επηρεάσει δραματικά το παραγωγικό κόστος.

«Επισκέφθηκα το χωριό της Ολυμπιάδας Ελασσόνας και είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με κατοίκους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, εξαιτίας της εισαγόμενης ενεργειακής κρίσης και του επερχόμενου δύσκολου χειμώνα, αλλά και τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης, οι οποίες θα εξομαλύνουν την δύσκολη αυτή κατάσταση. Περαιτέρω συνομίλησα με αγρότες και κτηνοτρόφους, ανταλλάξαμε απόψεις για την βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των παραγωγικών τους δραστηριοτήτων και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, που ήδη λαμβάνει χώρα με σειρά προγραμμάτων προς αυτή την κατεύθυνση και κατ’ επέκταση για την τόνωση της τοπικής οικονομίας και την ανάπτυξη της περιοχής» επεσήμανε σε δήλωσή του ο κ. Καπετάνος.

Κλείνοντας, ο Λαρισαίος πολιτικός, τόνισε τα εξής: «Ειδικά ο τομέας της κτηνοτροφίας, στον οποίο δραστηριοποιείστε ως επί το πλείστον στην Ολυμπιάδα, στην Καλλιθέα και στα γύρω χωριά, έχει πληγεί ιδιαίτερα από την εισαγόμενη, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, καθώς οι αυξήσεις των τιμών στις ζωοτροφές και οι τιμές στην ενέργεια έχουν επηρεάσει δυσμενώς την καθημερινότητα των κτηνοτρόφων της περιοχής και γενικότερα του νομού μας.

Ωστόσο, η Κυβέρνηση με τις επανορθωτικές κινήσεις ειδικά στον τομέα της ενέργειας, έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα προστατευτικό ανάχωμα σε αυτή την αλματώδη αύξηση των τιμών, η οποία έχει επηρεάσει την καθημερινότητα πολλών συμπολιτών μας. Όλοι οι προβληματισμοί σας θα μεταφερθούν εκεί που πρέπει, δηλαδή στα κέντρα λήψης αποφάσεων και να είστε βέβαιοι ότι δεν είστε μόνοι σας, καθώς η ευημερία και η βελτίωση των συνθηκών στον πρωτογενή τομέα παραγωγής αποτελούν προτεραιότητά της κυβέρνησης της Ν.Δ. Οι Έλληνες και δη οι νέοι μπορούν και πρέπει να επιστρέψουν στην ύπαιθρο, σε αγροτικές και κτηνοτροφικές δραστηριότητες και εμείς οφείλουμε να δώσουμε τα κίνητρα για να παραμείνουν στα χωριά μας.»

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του ο πρώην Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Λάρισας ΝΔ, κ. Χρήστος Καπετάνος ευχαρίστησε τους κατοίκους για την υποδοχή, την φιλοξενία αλλά και την ενημέρωση επί παντός επιστητού και ανανέωσε το ραντεβού μαζί τους για μία επόμενη επίσκεψη λίαν συντόμως.