Συνάντηση στην Λάρισα με κατοίκους των Εργατικών Κατοικιών της Γιάννουλης είχε ο αρμόδιος Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, παρουσία του βουλευτή Λάρισας της ΝΔ Χρήστου Καπετάνου.

Η συζήτηση έγινε, στο πλαίσιο της ενημέρωσης του Υφυπουργού, για την εξέλιξη των πληρωμών των πρώτων επιδομάτων για την αποκατάσταση των πληγέντων του Νομού Λάρισας.

Κατά την επίσκεψη του ο αρμόδιος Υφυπουργός, συναντήθηκε με τον Βουλευτή του Νομού Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστο Καπετάνο και με κατοίκους που διαμένουν στα ισόγεια διαμερίσματα των εργατικών κατοικιών της συνοικίας Γιάννουλης, Λάρισας, τα οποία πλημμύρισαν ολοσχερώς στην διάρκεια της θεομηνίας.

Ο Υφυπουργός άκουσε προσεκτικά τους ανθρώπους που έχασαν μέσα σε μια νύχτα τα σπίτια τους, που καλύφθηκαν κυριολεκτικά από το νερό και δεσμεύτηκε να εξετάσει άμεσα το θέμα για την πληρωμή του επιδόματος των 6.600 ευρώ για την αποκατάσταση των οικοσυσκευών και τις πρώτες επισκευαστικές παρεμβάσεις.

Επίσης ο Υφυπουργός έκανε γνωστό ότι στα γραφεία του Δήμου Λάρισας και στο τηλέφωνο επικοινωνίας 2413500297, βρίσκονται προς διάθεση των πολιτών πρότυπα αιτήσεων και σχετικό ενημερωτικό υλικό, ενώ αρμόδιοι υπάλληλοι της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών θα παρέχουν και σχετικές πληροφορίες σε εργάσιμες ώρες και ημέρες.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Βουλευτής ΝΔ Λάρισας, Χρήστος Καπετάνος έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Στην συνοικία της Γιάννουλης και ειδικά στις Εργατικές Κατοικίες υπάρχουν εκατοντάδες ισόγειες κατοικίες στις παλαιές και νέες Εργατικές οι οποίες έχουν πλημμυρίσει από νερό κατά την διάρκεια της πρόσφατης μεγάλης θεομηνίας.

Δυστυχώς, οι άνθρωποι αυτοί, δεν πληρώθηκαν ακόμη το ποσό των 6600 ευρώ που η κυβέρνηση ανακοίνωσε άμεσα και από την πρώτη στιγμή.

Η αντίδραση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστου Τριαντόπουλου ήταν άμεση, μόλις τον ενημέρωσα και ήρθε στην Λάρισα επιτόπου, όπου είχαμε συνάντηση με κατοίκους που έχουν υποστεί ζημιές τα σπίτια τους από την ως άνω περιοχή.

Άμεσα θα υπάρξει και απάντηση από την Κρατική Αρωγή για την επίλυση του προβλήματος.

Δεν θα σταματήσουμε να επισκεπτόμαστε τους κατοίκους του Νομού μας και να μεταφέρουμε τις ανάγκες τους στην κεντρική εξουσία. Όλοι μαζί θα συνεχίσουμε το δύσκολο έργο της αποκατάστασης που έχουμε μπροστά μας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί ότι οι ζημιές στην Θεσσαλία θα αποκατασταθούν και εκεί που απαιτείται, τα πράγματα θα γίνουν απ' την αρχή ΣΩΣΤΑ».