Πανελλαδική σύσκεψη για τα προβλήματα των παραγωγών μήλων, κάστανων, αμυγδάλων, κερασιών, διοργανώνουν την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και οι Αγροτικοί Σύλλογοι του Δήμου Αγιάς.

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Η σύσκεψη θα γίνει στις 6:00μμ στη ταβέρνα «Χατζάκος» στην Αγιά και θα συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μηλοπαραγωγοί σε μια σειρά από περιοχές της χώρας όπως: οι ασθένειες όπως το φουζικλάδιο και τον μύκητα, η ακαρπία στα αμύγδαλα, το κόψιμο των συνδεδεμένων ενισχύσεων από την Κυβέρνηση γι’ αυτά τα προϊόντα, το αυξημένο κόστος παραγωγής, οι ζημιές στην παραγωγή και οι καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις.

Με παρακαταθήκη τις περσινές κινητοποιήσεις και τα θετικά αποτελέσματα που είχαμε, καλούμε σε μαζική συμμετοχή τους εκπροσώπους Αγροτικών Συνεταιρισμών και Συλλόγων και μεμονωμένους παραγωγούς, προκειμένου να συζητήσουμε σε ανοιχτό διάλογο.

Μαζί να αποφασίσουμε τα επόμενα αγωνιστικά μας βήματα στην κατεύθυνση διεκδίκησης αναπλήρωσης του χαμένου εισοδήματός μας, μέτρα πρόληψης και προστασίας της παραγωγής από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους, αποζημίωση στο 100% των ζημιών που πάθαμε το προηγούμενο διάστημα.

Μόνο ο αγώνας μας, η οργάνωση, η συλλογική διεκδίκηση, η ενότητά μας, μπορούν να φέρουν αποτελέσματα».

choraagia.gr