Στη φυλακή, όπου κρατείται από τον περασμένο Φεβρουάριο, επέστρεψε μετά την καταδίκη του χθες ένας 27χρονος Λαρισαίος, ο οποίος είχε συλληφθεί μετά τον εντοπισμό περισσότερων από 107 κιλών χασίς, κρυμμένα σε πουρνάρια και θαμμένα σε βαρέλια, στη μεγαλύτερη «καβάτζα» που βρέθηκε ποτέ σε χωριό της Λάρισας.

Ο 27χρονος κρίθηκε ένοχος για ιδιαίτερα διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, όπως ένοχος κρίθηκε και ο 33χρονος συγκατηγορούμενος, με το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας να τους επιβάλλει τη βαρύτατη ποινή, κάθειρξης 12 ετών.

Ο 27χρονος που ανέλαβε την ευθύνη για την υπόθεση επέστρεψε στη φυλακή, ενώ ο 33χρονος, παρά την απαλλακτική πρόταση του Εισαγγελέα, κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία και κατά πλειοψηφία, επίσης, αποφασίστηκε η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη, με αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερος.

Υπενθυμίζεται ότι στις 25 Ιανουαρίου 2023 αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας συνέλαβαν τον 27χρονο Λαρισαίο, ενώ είχε μεταβεί με συνεργό του στην Κυπάρισσο του Δήμου Κιλελέρ.

Ο οδηγός του Ι.Χ. διέφυγε, ενώ ο 27χρονος Λαρισαίος συνελήφθη, με τους αστυνομικούς να εντοπίζουν κρυμμένες μέσα σε πουρνάρια νάιλον συσκευασίες με ποσότητες αποξηραμένης κάνναβης σε φούντα, συνολικού βάρους 35 κιλών και 822 γραμμαρίων.

Μερικές ημέρες αργότερα οι αστυνομικοί, σε έναν λόφο με πουρνάρια στα όρια του χωριού και σε κοντινή απόσταση με την αρχική ποσότητα, βρήκαν θαμμένα στο έδαφος τα 4 βαρέλια , τα οποία, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., περιείχαν «πενήντα νάιλον συσκευασίες με αποξηραμένη κάνναβη, συνολικού βάρους 51.742 γραμμαρίων, καθώς και ποσότητα αποξηραμένης κάνναβης, βάρους 20 κιλών.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (Με πληροφορίες από Β. Κακάρα, Ελευθερία)