Ολοκληρώθηκαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας εργασίες καθαρισμού και διευθέτησης ρεμάτων και ποταμών σε περιοχές του Δήμου Κιλελέρ σε συνολικό μήκος 39,4 χλμ.

Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν σε ρέματα στον Άγιο Γεώργιο σε συνολικό μήκος 4,53 χλμ, στα Βούναινα σε συνολικό μήκος 8,91 χλμ, στο Μαυρβούνι σε συνολικό μήκος 2,45 χλμ., στο Μικρό Βουνό σε συνολικό μήκος 3,53 χλμ, στο Νέο Περιβόλι εντός και εκτός του οικισμού σε συνολικό μήκος 2,3 χλμ, στη Νίκαια (ρέμα Ντεμπεγλεριώτης) σε συνολικό μήκος 2 χλμ, στο Ζάππειο (ρέμα Κριτσιλάρ) σε συνολικό μήκος 8,3 χλμ., στις Νέες Καρυές (ρέμα Αλματζίκι) σε συνολικό μήκος 2,3χλμ, στο Δίλοφο σε συνολικό μήκος 4,31 χλμ και καθαρισμός της αποστραγγιστικής τάφρου στη Χάλκη σε συνολικό μήκος 0,8χλμ. Τα έργα είναι συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 2.000.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Σε συνεργασία με τις τεχνικές μας υπηρεσίες ολοκληρώσαμε τον καθαρισμό ρεμάτων σε συνολικό μήκος 39,4 χλμ σε περιοχές του Δήμου Κιλελέρ. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση με σύμμαχο τη φύση που δημιουργεί συνθήκες ασφάλειας και συμβάλλει στη μετρίαση των πλημμυρικών φαινομένων. Συνεχίζουμε να υλοποιούμε έργα που ικανοποιούν τις ανάγκες των ανθρώπων της υπαίθρου και αποδίδουν τη χρησιμότητα τους στα όλο και πιο συχνά, απρόβλεπτα και έντονα καιρικά φαινόμενα της εποχής» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.