Την ικανοποίηση τους εκφράζουν η Δημοτική Παράταξη Συνεργασία Για Πορεία Ανάπτυξης και ο πρώην Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ραψάνης κ. Νικόλαος Γαγάρας για την επικείμενη υπογραφή της σύμβασης κατασκευής αρδευτικού έργου στην Ραψάνη μήκους 9.4 χιλιομέτρων.

Για την πλήρη ενημέρωση των Δημοτών μας θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

Η υπ’ αριθμό μελέτη 24/2018 «Κατασκευή υπογείωση δικτύου αγωγών άρδευσης Ραψάνης »της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δ.Τεμπών εγκρίθηκε με την 202/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τεμπών.

Συγκεκριμένα στις 19/2/2019 το τότε ΔΣ του Δ.Τεμπών ενέκρινε :

1)Την αποδοχή μελέτης «κατασκευή-υπογείωση δικτύου αγωγών άρδευσης Ραψάνης Προϋπολογισμού 568.000 ευρώ.

2)Την αποδοχή μελέτης Δυνητικής Εξοικονόμισης ύδατος του έργου με αριθμό απόφασης 31/2019.

3)Την αποδοχή μελέτης Γεωργοτεχνικής-Γεωργοοικονομικής του έργου με αριθμό απόφασης 32/2019.

4)Την αποδοχή μελέτης Οικονομικής Σκοπιμότητας του έργου με αρ απόφασης 33/2019.

Στην συνέχεια η Τεχνική Υπηρεσία του Δ.Τεμπών κατέθεσε τις πλήρεις και ώριμες μελέτες με καταλυτική ημερομηνία 15-4-2019 στην Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας πρός αξιολόγηση.
Μεσολάβησαν οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2019 και οι προτάσεις της πρώην Δημοτικής Αρχής αφού αξιολογήθηκαν, εγκρίθηκαν και δημοπρατήθηκαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Τέλος υπενθυμίζουμε ακόμη ότι το παραπανω έργο αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Ραψάνης , υπήρχε εγγραφή κατ´ επανάληψη στα τεχνικά μας προγράμματα και ευελπιστούμε οτι η υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου θα βοηθήσει τον πρωτογενή τομέα της περιοχής.