Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου συμμετείχε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, όπου προσήλθε ο Υπουργός Επικρατείας και Μεταφορών κ Γεραπετρίτης προκειμένου να ενημερώσει το σώμα για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα, μέχρι την επανέναρξη λειτουργίας του δικτύου.

Στο πλαίσιο της συζήτησης και αφού περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη η Λαρισαία Βουλευτής έθεσε τα καίρια ερωτήματα που ταλανίζουν αρχές και πολίτες και ειδικότερα αφορούν στην καθυστέρηση υλοποίησης των συμβάσεων που θα διασφάλιζαν την ασφάλεια στο σιδηροδρομικό δίκτυο, την ευθύνη του αρμοδίου υπουργείου και συνολικά της Κυβέρνησης για τις καθυστερήσεις τουλάχιστον των τελευταίων τριών ετών , το ξεπούλημα του σιδηροδρόμου και την απαλλαγή κάθε ευθύνης της αγοράστριας, την έλλειψη ασφαλιστικής τεχνολογικής δικλείδας που θα απέτρεπε το ανθρώπινο λάθος, την υποστελέχωση του οργανισμού, τα κριτήρια τοποθέτησης του σταθμάρχη κλπ.

Στο πλαίσιο της συζήτησης που διεξήχθη , η Ευαγγελία Λιακούλη ζήτησε επιπλέον τη στήριξη όλων των οικογενειών που έχουν χάσει τους ανθρώπους τους σε δυστυχήματα στον σιδηρόδρομο μέσα στο χρόνο και διεκδίκησε από την Κυβέρνηση να ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα αυτών των οικογενειών –θυμάτων , καθώς οι μικρές και μεγάλες τραγωδίες που έχουν συμβεί κατά καιρούς έχουν ανεξίτηλα σημαδέψει τις τοπικές κοινωνίες, αναφερόμενη και ειδικά στη Λάρισα που έχασε επανειλημμένα ανθρώπους σε αφύλακτες διαβάσεις, ενώ ο Υπουργός Επικρατείας απάντησε θετικά στο αίτημά της και το χαρακτήρισε δίκαιο και σωστό
Μετά από το πέρας της συζήτησης η κ Λιακούλη δήλωσε:

«Η συντριβή μας για τη συμφορά που βρήκε τον τόπο μας, για το αίμα των παιδιών και συνανθρώπων μας που χύθηκε εντελώς άδικα, κυριαρχεί. Έχουμε χρέος να κινηθούμε τάχιστα σε κάθε κατεύθυνση. Να χυθεί καταρχήν άπλετο φως, να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα, να φθάσει όσο ψηλά και όπου χρειαστεί ο καταλογισμός της ευθύνης. Παράλληλα, οφείλουμε να σκεφθούμε αυτούς που έμειναν πίσω , τους ανθρώπους που θρηνούν τα παιδιά και τους συγγενείς τους, που στην πλειονότητά τους είναι άνθρωποι καθημερινοί, της βιοπάλης και του αγώνα. Η Πολιτεία οφείλει να θέσει σε εφαρμογή άμεσα την στήριξή τους. Ζήτησα σήμερα από τον κ Γεραπετρίτη , να επεκταθούν τα μέτρα και στις οικογένειες των θυμάτων του σιδηροδρόμου που έχασαν μέσα στο χρόνο τους ανθρώπους τους και σημαδεύτηκαν επίσης ανεξίτηλα από την προσωπική τους τραγωδία. Ο κ Υπουργός χαρακτήρισε το αίτημά μου δίκαιο και εύλογο και δεσμεύθηκε ότι θα συμπεριλάβει όλες τις οικογένειες της Λάρισας και της χώρας που υπέστησαν απώλεια εξαιτίας σιδηροδρομικού δυστυχήματος , όπως ακριβώς οι οικογένειες της πόλης μας σε αφύλακτες διαβάσεις . Νιώθω ικανοποίηση για τη θετική ανταπόκριση. Αυτό είναι το καθήκον μας , να μεταφέρουμε όλα όσα βλέπουμε, όσα νιώθουμε, όλα όσα οφείλουμε απέναντι στους ανθρώπους μας. Δεν έχουμε άλλο λόγο να υπάρχουμε, αν δεν είμαστε η φωνή τους.»