Συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας από κοινού με το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Φαρσάλων και την παρουσία του Δημάρχου Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου.

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρσάλων εκφράστηκε η ανησυχία των συναδέλφων για τις εξελίξεις στην αγορά καθώς βλέπουν τους τζίρους τους να συρρικνώνονται λόγω της ακρίβειας.

Είναι πλέον εμφανές ότι το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών εξαντλείται σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Επιπλέον διαπιστώνεται και αλλαγή των προτεραιοτήτων καθώς οι καταναλωτές εμφανίζονται να προτιμούν να διαθέσουν το όποιο πλεόνασμα τους σε δραστηριότητές ψυχαγωγίας και δαπάνες εστίασης, αντί για αγορές.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τόσο η επικαιροποίηση των θέσεων και δράσεων της Ομοσπονδίας ενόψει της εκλογής της επόμενης κυβέρνησης όσο και η ουσιαστική συνεργασία με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης για την ανάδειξη της αξίας της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Η εφαρμογή αντισταθμιστικών μέτρων ελάφρυνσης των επιχειρήσεων κρίνεται αναγκαία και σε άμεσο χρόνο καθώς οι άμυνες της αγοράς έχουν εξαντληθεί.

Απόλυτη προτεραιότητα θα πρέπει να είναι οι ίσες ευκαιρείς στη χρηματοδότηση και στα ευρωπαϊκά προγράμματα ενίσχυσης για όλους τους συναδέλφους. Επίσης η ουσιαστική ενδυνάμωση των επιχειρήσεων με δράσεις συνέργειας είναι η πρόκληση της επόμενης ημέρας τόσο για τη νέα κυβέρνηση όσο και για τους ίδιους τους επιχειρηματίες που θα πρέπει να αλλάξουμε την κουλτούρα και να ξεπεράσουμε το σύνδρομο φόβου που έχει δημιουργηθεί.

Τέλος, αποφασίστηκε η συνεργασία με όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους της Θεσσαλίας για την χαρτογράφηση όλων των εκδηλώσεων στη Θεσσαλία, την περεταίρω προβολή τους καθώς μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στο τουριστικό προϊόν της περιφέρειας, δημιουργώντας σημαντικό οικονομικό και κοινωνικό αποτέλεσμα.