Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις στα μπλόκα, όπου θα ενημερωθούν οι αγρότες για τα αποτελέσματα του συλλαλητηρίου και στη συνέχεια θα ληφθούν οι αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Πάντως, όπως ανέφεραν αγρότες από τη Θεσσαλία, για την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται το ραντεβού με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εκεί θα συζητηθούν όπως είπαν ζητήματα που αφορούν τον κάμπο της Θεσσαλίας, ο οποίος επλήγη από τη θεομηνία «Ντάνιελ».

Παράθυρο για νέα μέτρα τον Ιούνιο ή στη ΔΕΘ

Κυβερνητικά στελέχη στέλνουν όμως ένα πλάγιο μήνυμα στους αγρότες που βρίσκονται ετοιμοπόλεμοι πάνω στα τρακτέρ. Διαμηνύουν πως υπάρχει μια «θετική πρόθεση» από την Κυβέρνηση να γίνει κάτι καλύτερο και για το αγροτικό πετρέλαιο, που αποτελεί το βασικότερο αίτημα των αγροτών.

Αυτό που λένε στενότατοι συνεργάτες του πρωθυπουργού είναι πως μπορεί αυτή τη στιγμή να μην υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει.

Δείχνουν προς τον Ιούνιο και τονίζουν πως αν υπάρξει χώρος ανάλογα με την εκτέλεση του προϋπολογισμού η Κυβέρνηση θα εξετάσει και αυτό το αίτημά τους.

Υπενθυμίζουν μάλιστα πως αυτό το είπε κεκλεισμένων των θυρών και ο πρωθυπουργός στους 15 εκπροσώπους των μπλόκων, οι οποίοι βρέθηκαν πριν μία εβδομάδα στο Μαξίμου.

Ο Ιούνιος βέβαια σαν χρονικό ορόσημο δεν είναι καθόλου τυχαίος: Αφενός δίνει έναν άμεσο ορίζοντα στους αγρότες, αφετέρου είναι πριν τις ευρωεκλογές…

Γαλάζια στελέχη με απόλυτη γνώση του δημοσιονομικού περιθωρίου έλεγαν όμως στο CNN Greece πως περισσότερο πιθανό είναι να ακούσουμε κάτι νεότερο για το ζήτημα από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ και πως αν δινόταν κάτι στους αγρότες στα όρια του προϋπολογισμού τώρα, τότε οι απαιτήσεις δεν θα σταματούσαν πουθενά, από κάθε κοινωνική ομάδα.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr