Τριάντα τέσσερα (34) είναι τα κρούσματα λεπτοσπείρωσης που κατέγραψαν οι υγειονομικές αρχές από τις αρχή της καταγραφής των λοιμώξεων στη Θεσσαλία.

Όπως ανέφερε κατά την ενημέρωση της Παρασκευής (13/10) ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης, από τα 34 κρούσματα λεπτοσπείρωσης που έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά, τα 6 νοσηλεύονται σε υγειονομικές μονάδες της περιοχής.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Κατεγράφησαν 3 νέες νοσηλείες λόγω γαστρεντερίτιδας και 14 λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού. Ακόμη, εντοπίσθηκαν 19 νέα κρούσματα λεπτοσπείρωσης από την 6η Οκτωβρίου, τα 9 εκ των οποίων παρατηρήθηκαν το τελευταίο 24άωρο», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Σερέτη, καταγράφηκαν 1.466 προσελεύσεις το τελευταίο 24ωρο στα ΤΕΠ των υπό επιτήρηση μονάδων Υγείας στη Θεσσαλία.

Από τις προσελεύσεις αυτές οι 26 είναι λοιμώξεις του γαστρεντερικού και οι 194 του αναπνευστικού συστήματος και από τους ελέγχους που έγιναν οι 78 είχαν θετικό έλεγχο για SARS-CoV-2.

Οι αρμόδιες αρχές συνεχίζουν να παρακολουθούν την αύξηση των λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος, η οποία ωστόσο βρίσκεται κάτω από το όριο συναγερμού.

«Παρατηρείται μία αύξηση των εισαγωγών των περιστατικών με λοίμωξη του αναπνευστικού, η οποία όμως βρίσκεται υπό παρακολούθηση, ωστόσο εξακολουθεί να παραμένει κάτω από το όριο ειδοποίησης», υπογράμμισε ο κ. Σερέτης.

iatropedia.gr