Οι ρυθμίσεις για το ρεύμα των αγροτών, που επλήγησαν τον Σεπτέμβριο από την κακοκαιρία Daniel, στη Θεσσαλία, είχαν ανακοινωθεί το Νοέμβριο του 2023.

Oι ρυθμίσεις δεν μπορούν να «τρέξουν» γιατί η ΔΕΗ ενημερώνει τους πλημμυροπαθείς αγρότες ότι ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν. Όσοι είναι σε σύμβαση με ιδιωτικούς πάροχους η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη.

Οι ρυθμίσεις αφορούσαν περίοδο χάριτος μιας διετίας και μετά για μία πενταετή ρύθμιση των υποχρεώσεων που υπάρχουν σε αγροτικό ρεύμα για τους πλημμυροπαθείς, με μηδενικό επιτόκιο.

Αυτή την εποχή οι παραγωγοί είναι στα χωράφια τους για σπορές καλαμποκιού, βαμβακιού και βιομηχανικής ντομάτας, δηλαδή έχει αρχίσει η καλλιεργητική περίοδο και δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα με τα ρεύματα.

Εκτός όμως από τις ρυθμίσεις στις οφειλές του αγροτικού ρεύματος δεν έχουν αποκατασταθεί οι βλάβες στο αρδευτικό δίκτυο της Θεσσαλίας.

Το πρόβλημα ήρθε στην Βουλή, σε ερώτηση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Θ. Σκυλακάκη, προχώρησε η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη, σε σχέση με την μη αποκατάσταση των εκατοντάδων βλαβών του αρδευτικού δικτύου, που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την φετινή αγροτική παραγωγή, εξαιτίας της αδυναμίας του ΔΕΔΔΗΕ Λάρισας, λόγω της υποστελέχωσης και έλλειψης εξοπλισμού του.

agrotypos.gr